asdf

Consternatie na afloop van Nederland - Bosnië: 'De sfeer wordt bruut verstoord'

Mart Oude Nijeweeme08 sep 2024, 12:05
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2024, 12:05
Advertentie

De Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina is zaterdagavond geëindigd met een veldbestorming. Direct na het laatste fluitsignaal wist een fan het veld in het Philips Stadion te betreden en dicht bij de spelers te komen.

Het moment werd slechts gedeeltelijk in beeld gebracht door de NOS. Te zien was hoe een jonge fan meteen na afloop van de wedstrijd richting de groep spelers van Nederland en Bosnië rende, die rond de middencirkel stonden.

"Het was een mooie ambiance, met de vele Bosnische fans in Eindhoven die er een prachtig sfeertje van hebben gemaakt", sprak commentator Arman Avsaroglu na afloop. "Dat sfeertje wordt nu overigens wel bruut verstoord omdat er nog iemand het veld op komt rennen."


"De veldbestormer wordt hardhandig getackeld", omschrijft Avsaroglu. "Je ziet de spelers ook om zich heen kijken wat er gebeurt. Hij ging richting Dzeko, zo lijkt het. Het is een jonge vent die op de foto wilde met Dzeko en dat moet bekopen met een enkelblessure. Toch nog wat opschudding aan het eind."

asdfImago

Kort na aanvang van de wedstrijd was er ook al een moment van opwinding. Supporters van Bosnië die in het uitvak zaten staken veel vuurwerk af. De NOS hield het buiten beeld, maar de stadionspeaker riep de Bosnische fans op te stoppen met het afsteken van vuurwerk.

Het grote aantal Bosnische fans in het Philips Stadion was opmerkelijk te noemen, zag ook Avsaroglu. "Er wordt bij een doelpunt van Bosnië harder gejuicht dan bij een Nederlandse goal", merkte de commentator op na de 1-1 van Ermedin Demirovic.

Bezig met laden …