voetbalzone

Conte: ‘Dat het bij de eerste poging al lukte, zal ik nooit vergeten’

Dominic Mostert30 dec 2017, 22:39
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2017, 22:39
Advertentie

Chelsea sluit het kalenderjaar 2017 af op de tweede plaats. The Blues hadden zelf geen kind aan Stoke City (5-0) en zagen Manchester United punten verspelen tegen Southampton (0-0), waardoor Chelsea de tweede plek overnam. Het landskampioenschap prolongeren lijkt echter vrijwel onmogelijk, vanwege de kloof met koploper Manchester City. Antonio Conte geeft desondanks niet op.

"Voor ons en de andere topclubs wordt het heel zwaar om Manchester City nog bij te benen. Ze hebben een groot gat geslagen, maar we moeten iedere wedstrijd alles geven om de druk een beetje op te voeren", blikt Conte alvast vooruit op 2018. Het jaar 2017 zal hij nooit meer vergeten, voegt hij eraan toe op de persconferentie. De landstitel met Chelsea is een van de hoogtepunten in de trainersloopbaan van de Italiaan.

"We moeten hard blijven werken om nog beter te worden, maar het is voor mij, de spelers, de club en de supporters fantastisch om het jaar zo af te sluiten. Het was een prachtig jaar. Het is niet makkelijk om kampioen te worden in Engeland. Dat het bij de eerste poging al is gelukt, zal ik me voor altijd blijven herinneren", aldus Conte. Chelsea heeft momenteel een achterstand van dertien punten op Manchester City, dat bovendien zondag nog in actie komt.

Bezig met laden …