voetbalzone

Conte: ‘De keuze was moeilijk, maar ik moet doen wat het beste is voor Italië’

Robin Bruggeman02 jun 2016, 20:46
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2016, 20:46
Advertentie

Antonio Conte maakte dinsdag zijn definitieve selectie voor het EK bekend, maar het was al langer duidelijk dat de Italiaanse bondscoach Andrea Pirlo niet mee zou nemen naar Frankrijk. Conte koos ervoor de spelmaker van New York City FC niet op te nemen in de voorselectie, al kostte het de oefenmeester wel veel moeite om tot deze beslissing te komen.

/

“Andrea Pirlo is een geweldige speler. Ik had hem drie jaar bij Juventus en we wonnen een hoop prijzen met hem in de ploeg”, vertelt hij aan de BBC. “Ik heb een geweldige band met hem. Maar ik weet dat ik op dit moment moet doen wat het beste is voor Italië en niet wat het beste is voor mijn hart. Ik vind het erg jammer dat Andrea er niet bij is, maar zo is het leven en we moeten verder.”

“Het is erg belangrijk een eigen identiteit te hebben en als andere landen ons team zien, wil ik dat ze onze identiteit herkennen”, gaat Conte verder. “Ik wil graag aanvallend en aantrekkelijk voetbal met veel inzet spelen. Ik denk altijd aan het werkwoord winnen. Veel mensen strooien dit woord maar wat rond, maar het is erg, erg moeilijk om te doen. Het is niet voor iedereen weggelegd. Het is een moeilijke weg en er zullen offers gebracht moeten worden. Ik ben een perfectionist op het veld en in het leven en ik wil het beste voor mezelf en voor de mensen met wie ik werk.”

Bezig met laden …