voetbalzone

Conte flirt met oude bekende: ‘Als ik de oorlog inga, neem ik hem met me mee’

Demen Bulbul26 dec 2017, 20:46
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2017, 20:46
Advertentie

Als het aan Antonio Conte ligt, wordt hij in de toekomst herenigd met Arturo Vidal. Het tweetal werkte in het verleden succesvol samen bij Juventus en de manager van Chelsea geeft toe dat hij de dertigjarige middenvelder graag zou verwelkomen op Stamford Bridge.

Ofschoon Vidal een dragende speler is bij Bayern München, wordt de naam van de Chileense mannetjesputter regelmatig in verband gebracht met een vertrek. Ook Chelsea zou zijn situatie nauwlettend in de gaten houden. "Ik moet eerlijk zeggen dat het niet goed is om te praten over spelers van andere teams, vooral als zijn naam wordt gelinkt aan ons, maar Arturo is een geweldige speler", wordt Conte dinsdag geciteerd door diverse Engelse media.

"Mijn respect voor hem is groot, we hebben lang samengewerkt bij Juventus. Als ik de oorlog inga, neem ik hem altijd met me mee", aldus de Italiaanse oefenmeester. Vidal heeft nog een contract tot halverwege 2019 bij Bayern München, dat hem in de zomer van 2015 voor 35 miljoen euro overnam van Juventus. Daarvoor speelde hij voor Bayer Leverkusen en in eigen land voor Colo-Colo.

Conte won dinsdagmiddag zelf met Chelsea dankzij doelpunten van Álvaro Morata en Marcos Alonso van Brighton & Hove Albion. The Blues staan na twintig wedstrijden op een derde plaats in de Premier League; de achterstand op koploper Manchester City is aanzienlijk (dertien punten), maar nummer twee Manchester United is inmiddels weer in zicht (één punt). De ploeg van Conte vervolgt zijn Premier League-campagne zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Stoke City.

Bezig met laden …