voetbalzone

‘Conte heeft verrassende move in gedachten in doel van Chelsea’

Erik van Dam09 apr 2016, 13:13
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2016, 13:13
Advertentie

Thibaut Courtois wordt gezien als één van de beste doelmannen in Engeland en Europa, maar mogelijk is hij bezig aan zijn laatste maanden bij Chelsea. De Belgische keeper is niet zeker van zijn plek tussen de palen wanneer Antonio Conte straks het roer overneemt van Guus Hiddink, schrijft de Daily Mail. Conte zou vertrouwen hebben in reservekeeper Asmir Begovic voor het nieuwe seizoen.

/

Eerder deze week bezocht Conte het trainingscomplex van Chelsea en werd hij voorgesteld aan de selectie van the Blues. Hij sprak ook met Hiddink en daarbij zou hij hebben aangegeven dat hij benieuwd is of Begovic wellicht nog wat speeltijd mag krijgen in de laatste serie wedstrijden van dit seizoen. De Italiaan is gecharmeerd van Begovic en zou hem in een kandidaat zien voor de rol van eerste keeper.

De ontwikkelingen hebben volgens de Britse tabloid mede te maken met de onzekerheid over Courtois’ toekomst. De Belgisch international baalt ervan dat Chelsea zich niet zal kwalificeren voor de Champions League en overweegt zelf sowieso al te vertrekken. Real Madrid houdt hem in de gaten en zou hem willen ophalen als het niet lukt David de Gea over te nemen van Manchester United.

Courtois werd in het verleden liefst drie seizoenen op rij verhuurd aan Atlético Madrid en kent de Spaanse competitie dus zeer goed. Critici menen zelfs dat hij het in de Primera División beter deed dan nu in de Premier League. Als Courtois zijn plannen doorzet, Conte inderdaad vertrouwen heeft in Begovic en de juiste prijs op tafel komt, kan de Bosniër straks de rol van Courtois overnemen onder de lat.

Bezig met laden …