voetbalzone

Conte op de schopstoel bij Spurs; The Times noemt zes potentiële opvolgers

Sam Vreeswijk10 mrt 2023, 14:15
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2023, 14:15
Advertentie

Tottenham Hotspur heeft een shortlist samengesteld met mogelijke opvolgers van manager Antonio Conte, zo meldt the Athletic. De 53-jarige Italiaan staat na de Champions League-uitschakeling van woensdag onder flinke druk in Noord-Londen, waardoor een vertrek aanstaande lijkt. The Athletic heeft het vermoeden dat Luis Enrique bovenaan de shortlist staat. The Times noemt zes potentiële opvolgers, waaronder Enrique.

Tottenham speelde dinsdagavond in eigen huis met 0-0 gelijk tegen AC Milan in de achtste finale van de Champions League. Na de eerdere 1-0 nederlaag in Milaan betekende dat het einde van het Europese seizoen voor the Spurs. Zelf sloot Conte, die sinds november 2021 aan het roer staat in Londen, na afloop van dat duel al niet uit dat Tottenham hem zou ontslaan voordat het seizoen is afgelopen. Engelse media melden dat Conte's lot al is bezegeld. Mauricio Pochettino liet onlangs al weten open te staan voor een terugkeer bij Tottenham, waar hij tussen 2014 en 2019 al eens de scepter zwaaide.

Mocht Pochettini niet terugkeren, dan verlegt de Noord-Londense club volgens The Times de focus naar Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion, Ange Postecoglou (Celtic), Paulo Fonseca (OSC Lille of Rúben Amorim (Sporting Portugal), terwijl Enrique, naar verluidt ook niet onwelwillend staat tegenover een dienstverband bij Tottenham, mocht hij worden benaderd.

Enrique staat volgens The Athletic bovenaan het lijstje van mogelijke opvolgers van Conte. Fabio Paratici, technisch directeur van Tottenham, zou al langer gecharmeerd zijn van de Spanjaard. Enrique werd in december ontslagen als bondscoach van Spanje, nadat het land in de achtste finale van het WK werd uitgeschakeld door Marokko. Het duel eindigde in 0-0, waarna de Marokkanen de penalty’s beter namen.

Conte heeft nog een contract tot komende zomer bij Tottenham, dus het valt ook niet uit te sluiten dat hij het seizoen nog mag afmaken. Tottenham staat momenteel vierde in de Premier League en schopte het eerder dit seizoen tot de halve finale van de EFL Cup (uitgeschakeld door Chelsea) en de vijfde ronde van de FA Cup (uitgeschakeld door Sheffield United). De club speelt deze jaargang nog twaalf wedstrijden.

Bezig met laden …