voetbalzone

Conte toont middelvinger aan Agnelli; Juve-voorzitter schreeuwt vanaf tribune

Yanick Vos10 feb 2021, 07:52
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2021, 07:52
Advertentie

Juventus plaatste zich dinsdagavond ten koste van Internazionale voor de finale van de Coppa Italia. Onderwerp van gesprek in de Italiaanse media was na afloop van de halve finale een ruzie tussen Inter-trainer Antonio Conte en Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus. Na 45 minuten spelen stak Conte zijn middelvinger op richting de tribune en na afloop legde hij uit waarom hij dat deed.

Door het 0-0 gelijkspel in Turijn plaatste Juventus zich voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi, daar de eerste ontmoeting vorige week met 1-2 werd gewonnen. De wedstrijd in de Allianz Arena was intens en vanaf de tribune liet Agnelli zich regelmatig horen. Het leidde tot irritatie bij Conte, die een groot verleden heeft bij Juventus. De Inter-trainer speelde tussen 1991 en 2004 voor la Vecchia Signora, terwijl hij tussen 2011 en 2014 trainer was in Turijn.

Halverwege de wedstrijd stak Conte zijn middelvinger op terwijl hij op weg was naar de catacomben van het stadion. Na afloop van de wedstrijd vierde Agnelli het bereiken van de finale uitbundig en schold hij vanaf de tribune de huid van Conte vol. “Juventus moet wat meer beleefdheid tonen”, zei Conte na afloop. “Ze moeten wat meer sportiviteit en respect laten zien voor degenen die werken”, aldus de Inter-trainer.

Italiaanse media schrijven dat de relatie van Conte en Agnelli al jaren niet goed is. Als trainer van Juventus wilde Conte in 2014 versterkingen, maar daar voldeed de clubleiding niet aan. Het zou de bron zijn van de onenigheid tussen trainer en voorzitter. Sindsdien heeft Conte ook aan populariteit ingeleverd bij de fans van Juventus. Dat bleek dinsdagavond doordat ongeveer honderd fans de bus van Inter opwachtten en Conte beledigden.

Bezig met laden …