voetbalzone

Conte: ‘Zijn komst verraste mij ook, het gebeurde in de laatste minuut’

Robin Bruggeman09 sep 2016, 17:15
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2016, 17:15
Advertentie

Chelsea leek na de komst van onder anderen N’Golo Kanté en Michy Batshuayi wel zo’n beetje klaar te zijn op de transfermarkt, maar the Blues wisten op deadline day toch nog een verrassing uit de hoge hoed te toveren. De club haalde David Luiz voor bijna veertig miljoen euro terug van Paris Saint-Germain, een transfer die ook voor trainer Antonio Conte als een verrassing kwam.

/

“Als we een beslissing nemen over spelers, nemen we die altijd samen, de club en ikzelf”, vertelt hij in gesprek met Sky Sports. “Ik heb jullie verteld dat we een lastige transferperiode hadden, maar op de laatste dag, in de laatste minuut, deed er zich een kans voor die voor zowel mijzelf als de club goed was om de selectie te versterken. Dat is de reden dat we David gekocht hebben. We hebben in hem geïnvesteerd en ik ben erg blij. We kregen een speler met een geweldige persoonlijkheid, een goede techniek en hij houdt ook nog eens van het spel.”

“Ik speel graag goed voetbal en ik hou van verdedigers die goed mee kunnen voetballen. We weten dat David zich verdedigend kan verbeteren, maar dat is goed en ik ben blij dat hij hierheen gekomen is”, gaat Conte verder. “Hij is een goede jongen, een positieve jongen voor in de kleedkamer. Hier ben ik erg tevreden mee.”

Bezig met laden …