voetbalzone

Contra stopt per direct als international Roemenië

02 apr 2009, 12:28
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2009, 12:28
Advertentie
Verdediger Cosmin Contra heeft per direct een einde gemaakt aan zijn carrière bij de Roemeense nationale ploeg. Dat maakte de speler van Getafe woensdagavond bekend na de 2-1 nederlaag in en tegen Oostenrijk. Hierdoor is de EK-deelnemer van afgelopen zomer vrijwel kansloos voor een plaats op het WK van 2010.



Roemenië zakte dankzij de nederlaag naar de vijfde plek in groep zeven, met slechts vier punten uit vijf wedstrijden. Het verschil met koploper Servië bedraagt daardoor nu acht punten, terwijl ook Frankrijk met tien punten uit vijf duels nagenoeg onbereikbaar lijkt. Nog vijf kwalificatieduels, en dan lijkt de missie ‘Zuid-Afrika’ er op te zitten voor bondscoach Victor Piturca en zijn mannen.

Contra, in het verleden actief voor clubs als AC Milan en Atlético Madrid, vindt het tijd om nu al de jongere garde de kans te geven om te wennen aan het interlandvoetbal. “Het is moeilijk om deze beslissing na zo’n nederlaag bekend te maken, maar het leven gaat door”, verklaarde de 72-voudig international na afloop van de wedstrijd.

“Ik wens mijn ploeggenoten het beste, en hoop dat zij de kwalificatiereeks af zullen maken met opgeheven hoofden.” De 33-jarige rechtsback nam deel aan de EK’s van 2000 en 2008, en scoorde in totaal zeven keer voor de nationale ploeg.
Bezig met laden …