voetbalzone

Contract Gudjonsson bij Burnley verscheurd na pikante quotes

Bart Kruyt05 mei 2010, 14:46
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2010, 14:46
Advertentie

Burnley en Joey Gudjonsson gaan per direct uit elkaar. De voormalig AZ-middenvelder werd twee weken geleden al op non-actief gesteld na enkele pikante quotes en nu is besloten om de samenwerking maar helemaal te beëindigen. Het contract van Gudjonsson, dat in de zomer al zou aflopen, is verscheurd.

De IJslander had vorige maand kritiek op manager Brian Laws, die volgens Gudjonsson ‘de macht in de kleedkamer was verloren’. “Als je het mij vraagt zijn alle spelers het vertrouwen in de coach al kwijt”, zei hij. “De resultaten op het veld spreken wat dat betreft boekdelen.” De 1-6 nederlaag tegen Manchester City zou dat hebben bevestigd. “Dat laat zien dat niemand meer geloof heeft in wat hij doet.”

Burnley besloot de uitspraken te onderzoeken en stelde Gudjonsson tot die tijd op non-actief. Toen de voormalig speler van MVV, RKC Waalwijk en AZ bevestigde de woorden te hebben uitgesproken, werd besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. Voor Gudjonsson blijft het daarom bij 88 competitieduels voor Burnley, dat onlangs degradeerde.

Bezig met laden …