voetbalzone

Contract Jean-Paul Boëtius nog geen jaar na aankomst per direct ontbonden

Mart van Mourik26 jun 2023, 16:23
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2023, 16:23
Advertentie

Het contract van Jean-Paul Boëtius bij Hertha BSC is in overleg ontbonden, zo meldt de club maandagmiddag via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder beschikte nog over een contract tot medio 2025, maar door een ontsnappingsclausule in het geval van degradatie kan de voormalig Feyenoorder nu al transfervrij vertrekken. Boëtius speelde in totaal één seizoen in het shirt van Hertha.

“We willen Djanga bedanken voor zijn tijd bij Hertha BSC en we wensen hem het allerbeste voor de toekomst”, zo laat directeur voetbalzaken Benjamin Weber weten in een reactie op de website van de club. Boëtius tekende begin augustus voor drie seizoenen bij Hertha, maar door de degradatie van Hertha heeft hij de club door de degradatieclausule verlaten. In het afgelopen seizoen kwam Boëtius 1.045 speelminuten in actie, verdeeld over 21 optredens. Daarin wist de aanvallende middenvelder annex vleugelspeler geen enkele bijdrage aan doelpunten te leveren.

Naar verluidt was het een lastig besluit voor Boëtius om de optie in zijn contract te lichten, zo maakte Voetbal International onlangs al bekend. De Rotterdamse aanvaller is Hertha namelijk dankbaar voor de steun die hij kreeg tijdens de periode waarin hij ziek was. In september kreeg Boëtius het dramatische nieuws dat er teelbalkanker was ontdekt, maar gelukkig had de buitenspeler geen chemotherapie nodig om te herstellen van zijn tumor. Hertha was tevreden over de prestaties van Boëtius, die mocht blijven, maar twijfelde wel over het salaris dat de rechtspoot ontving. De Duitse degradant stond daardoor niet onwelwillend tegenover een vertrek van Boëtius.

Boëtius hoeft niet lang zonder werkgever te blijven, want AEK Athene, Panathinaikos en een onbekende Bundesliga-club zouden hem graag inlijven. In de Griekse Super League kan Boëtius kiezen tussen de regerend landskampioen en de nummer twee van het afgelopen seizoen. Het AEK van Nederlanders Tom van Weert en Nordin Amrabat wist in Griekenland de dubbel te winnen. Panathinaikos, werkgever van Nederlander Bart Schenkeveld, verzamelde in de competitie vijf punten minder dan de stadsgenoot.

Bezig met laden …