voetbalzone

Contract met weeksalaris van 108.000 euro wacht op Spurs-spits

Bart Kruyt08 jan 2014, 21:25
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2014, 21:25
Advertentie
/

Jermain Defoe staat voor een vertrek bij Tottenham Hotspur. In de wandelgangen wordt er al een tijdje gespeculeerd over een transfer naar Toronto FC en volgens diverse Canadese media is de deal nu echt bijna rond. Toronto wil Defoe aankomende maandag presenteren, al kan de spits vervolgens waarschijnlijk tot maart op White Hart Lane blijven.

De Amerikaanse Major League Soccer ligt momenteel stil en gaat voorlopig nog niet van start. Defoe kan zijn conditie dus op peil houden bij zijn huidige werkgever, maar Toronto wil met de Engels international het nieuwe seizoen in. Defoe heeft nog een contract voor anderhalf jaar en kost naar verluidt acht miljoen euro. In Canada kan hij 108.000 euro per week gaan verdienen.

Ryan Nelsen is de hoofdtrainer van Toronto en hij speelde in zijn actieve loopbaan nog samen met de nu 31-jarige Defoe, die naar zijn smaak veel te vaak op de bank moet plaatsnemen. Defoe deed dit seizoen in twaalf competitiewedstrijden van Tottenham mee, maar mocht maar drie keer in de basis beginnen. Hij scoorde dit seizoen nog niet in de Premier League.

Nelsen is er echter van overtuigd dat Defoe zijn ploeg veel kan brengen: "Hij is een van de meest natuurlijke doelpuntenmakers die ik ooit ben tegengekomen", zei de coach deze week. Defoe speelde al 274 competitieduels voor the Spurs en maakte daarin 90 doelpunten. Hij speelde eerder nog voor Portsmouth en West Ham United en heeft 55 interlands voor de Engelse ploeg achter zijn naam staan.

Bezig met laden …