voetbalzone

Contract van Bosschaart plots verscheurd: ‘Het leven van een prof’

Gijs Freriks22 okt 2013, 18:30
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2013, 18:30
Advertentie
/

Pascal Bosschaart is niet langer in dienst bij Sydney FC. Het contract van de 33-jarige verdediger annex middenvelder is per direct ontbonden, laat trainer Frank Farina aan The Sydney Morning Herald weten. Bosschaart kampt met aanhoudend fysiek malheur en daarom heeft de club besloten om afscheid te nemen van de Rotterdammer.

“Pascal heeft alles goed gedaan, maar hij is nog steeds geblesseerd. We zitten in een situatie dat we spelers nodig hebben die beschikbaar en fit zijn. We need all hands on deck”, zegt Farina. “We zullen ons voor Pascal netjes aan de contractverplichtingen houden, maar soms moet je moeilijke beslissingen nemen. Dit is er daar één van, al hadden we het liever anders gezien.”

Bosschaart, die eerder voor ADO Den Haag, Feyenoord en FC Utrecht speelde, kende een prima eerste seizoen in de A-League. Hij scheurde in maart 2012 echter zijn achillespees af en moest in januari van dit jaar voor een tweede keer onder het mes. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen blesseerde Bosschaar zich aan zijn enkel. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik hield van Sydney, de fans, mijn ploeggenoten en de stad. Maar dit is het leven van een prof. Het is wat het is”, reageert Bosschaart.

Bezig met laden …