voetbalzone

Contractnieuws uit Rotterdam: 'Ik mocht van mijn dochters niet weg'

Bart Kruyt12 dec 2014, 09:04
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2014, 09:04
Advertentie

Excelsior draait leuk mee in de Eredivisie en Marinus Dijkhuizen krijgt de nodige complimenten voor zijn werk op Woudestein. Er werd al een tijdje gesproken over een nieuw contract voor de hoofdtrainer en deze verbintenis is vrijdag getekend: Dijkhuizen blijft ook de aankomende twee seizoenen de hoofdtrainer van Excelsior, zo maakt de club op zijn website bekend.

voetbalzone

De 42-jarige Dijkhuizen is sinds het begin van dit kalenderjaar de hoofdtrainer van de Rotterdammers: hij volgde toen de naar Roda JC Kerkrade vertrokken Jon Dahl Tomasson op. Onder leiding van Dijkhuizen promoveerde Excelsior naar de Eredivisie en na vijftien speelronden staat de ploeg op de vijftiende plaats.

"Natuurlijk ben ik ambitieus, maar niet zo dat ik na anderhalf jaar alweer weg moet hier", zegt Dijkhuizen. "Toen de aanbieding kwam voor nog twee seizoenen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik kan mezelf hier nog prima ontwikkelen en de ambities van de club passen in het plaatje zoals ik dat voor ogen heb. Bovendien mocht ik van mijn dochters niet naar een andere club, want die hebben het hier prima naar hun zin, haha."

Dijkhuizen beseft dat de kans bestaat dat Excelsior degradeert en dat hij dan weer in de Jupiler League werkzaam zal zijn. "De Eredivisie is zo’n mooi podium, dus daar wil je met zijn allen actief op blijven", zegt de coach. "De garantie dat je erin blijft, heb je niet. We gaan er met zijn allen wel alles aan doen om in de Eredivisie te blijven. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan is dat misschien voor mijn ontwikkeling ook goed om dat proces door te maken."

Bezig met laden …