voetbalzone

Contractverlenging in België lonkt voor hoopvolle Been

Erik van Dam25 nov 2011, 07:40
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2011, 07:40
Advertentie

Het lijkt wat surrealistisch gezien de 7-0 nederlaag tegen Valencia, maar Racing Genk behoudt het vertrouwen in Mario Been. Sterker nog; de regerend kampioen van België lijkt langer door te willen met de trainer. Been trad begin dit seizoen in dienst als opvolger van Franky Vercauteren. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd hij nog door de Feyenoord-selectie weggestemd.

/

Op 13 juli stapte Been op, nadat bleek dat dertien van de achttien selectiespelers tegen een langer verblijf van hun trainer waren. Lang hoefde de oud-speler niet te treuren, want nog voor augustus ten einde kwam stelde Belgisch kampioen Genk hem aan als nieuwe coach. Met een zesde plek in de competitie en kansloze uitschakeling in de Champions League is Beens begin nog niet geweldig.

De achterstand op lijstaanvoerder Anderlecht bedraagt na veertien duels reeds negen punten en in de Champions League konden de Genkies ook geen potten breken; uit vijf duels haalden de Belgen twee punten en het doelsaldo (1-15) is veelzeggend. Toch stemt de werkwijze van Been tot tevredenheid in Genk. Een verlenging van zijn contract, dat na dit seizoen ten einde loopt, is dan ook onderwerp van gesprek. “Ik heb het prima naar mijn zin bij deze club. De gesprekken lopen nog, maar ik denk dat het akkoord er snel is”, zegt Been, die welwillend staat tegenover een langer verblijf bij de Belgisch kampioen. Been was eerder hoofdtrainer van Excelsior (2005-2006), NEC (2006-2009) en als gezegd van Feyenoord (2009-2011).

Bezig met laden …