Coolen wint Nederlands onderonsje van Van 't Schip en blijft hopen op titel

Bart Kruyt19 nov 2010, 11:37
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2010, 11:37

Rini Coolen blijft hopen op de Australische landstitel. Adelaide United blijft koploper Brisbane Roar achtervolgen, dankzij een 0-2 overwinning op het Melbourne Heart van John van ’t Schip. Voor Melbourne betekende het de tweede thuisnederlaag op rij, nadat er afgelopen weekend al was verloren van de lijstaanvoerder.

In het met 1-2 verloren duel met Brisbane Roar wist Gerald Sibon nog te scoren, maar daar slaagde hij vrijdag niet in tegen Adelaide United. De aanvaller kreeg wel de beste kansen namens de thuisploeg, maar kon deze niet verzilveren. Evenals Sibon speelde bij de thuisploeg Rutger Worm negentig minuten mee; Coolen gunde landgenoot Sergio van Dijk een volle wedstrijd.

De doelpunten werden gemaakt door Robert Cornthwaite en Marcos Flores. Eerstgenoemde kopte al in de vijfde minuut raak, waarna Flores een kwartier voor tijd voor de beslissing zorgde. Door de overwinning heeft Adelaide United nog twee punten minder dan koploper Brisbane Roar; Melbourne Heart is een middenmoter, met dertien punten minder dan de titelfavoriet.