voetbalzone

Córdoba-trainer hekelt Ronaldo: ‘Wat een lelijk, arrogant gebaar’

Erik van Dam29 jan 2015, 11:43
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2015, 11:43
Advertentie

Cristiano Ronaldo werd zaterdag met rood van het veld gestuurd tegen Córdoba, omdat hij schopte naar tegenstander Edimar. De aanvaller van Real Madrid kreeg woensdag te horen dat die actie hem twee wedstrijden schorsing oplevert, maar trainer Miroslav Djukic van Córdoba vindt het een milde straf. Hij zegt dat Ronaldo over de schreef ging, maar dat vooral zijn gedrag daarna volkomen misplaatst was.

voetbalzone

Ronaldo liep na de rode prent van het veld en wees daarbij naar het embleem van het WK voor clubs, dat Real Madrid vorige maand won. “Dat was echt een wanhoopsdaad”, zegt Djukic tegen Marca. “Dat gebaar was lelijk en getuigde van arrogantie. Een speler van het statuur van Ronaldo zou dat niet nodig moeten hebben. De beste spelers ter wereld horen zich niet zó te gedragen. En Lionel Messi en hij zijn nu eenmaal de besten.”

“Ronaldo voelde zich niet op zijn gemak tegen ons”, denkt Djukic. “Het leek wel alsof alles misging met hem tijdens de wedstrijd, ik denk dat zijn wanhoop daar vandaan kwam.” Als gevolg van de schorsing zit de Portugees de thuiswedstrijden van Real Madrid tegen Real Sociedad en Sevilla uit. Op 7 februari kan hij er wel weer bij zijn, wanneer Real het buitenshuis opneemt tegen Atlético Madrid.

Bezig met laden …