voetbalzone

Corinthians en Ronaldo steken Copa do Brasil de lucht in

02 jul 2009, 08:05
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2009, 08:05
Advertentie
Corinthians komt volgend seizoen uit in de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De Braziliaanse club, met aanvaller Ronaldo in de gelederen, veroverde woensdag ten koste van Internacional de Porto Alegre de Copa do Brasil. Na de 2-0 zege in heenwedstrijd, met onder meer een doelpunt van de oud-PSV'er, eindigde de terugwedstrijd in Porto Alegre in een 2-2 gelijkspel.



In het Estadio Beira-Rio stond Corinthians na een half uur spelen al met 0-2 voor door doelpunten van Jorge Henrique en André Santos. Het verweer van Internacional in de laatste twintig minuten, twee treffers van Alecsandro, kwam veel te laat. In de slotfase zagen Andrés D'Alessandro (Internacional), Elias (Corinthians), hoofdtrainer Mano Menezes (Corinthians) en hoofdtrainer Tite (Internacional) een rode kaart.

Ronaldo stak in de return niet in een grootse vorm. Het betekent alweer zijn tweede hoofdprijs na zijn entree op de voetbalvelden. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen won Corinthians het Campeonato Paulista, het staatstkampioenschap van São Paulo. Het is de derde maal in de geschiedenis dat Corinthians de nationale beker van Brazilië in de wacht sleept. Eerder wonnen de Timao in 1995 en 2002.
Bezig met laden …