voetbalzone

Corinthians hield rekening met toegenomen gewicht van Ronaldo

Daniel Cabot Kerkdijk08 jan 2010, 06:46
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2010, 06:46
Advertentie

Ronaldo heeft de afgelopen weken klaarblijkelijk geen enkele maal op de weegschaal gekeken. De aanvaller van Corinthians, die de laatste jaren met overgewicht kampt, kwam liefst vier kilo te zwaar terug van vakantie. Desondanks hield men in São Paulo rekening met een dergelijk scenario. "Enkele kilo's overgewicht is mijns inziens niet meer dan normaal", lichtte conditietrainer Walmir Cruz toe.

/

"Niemand hoeft zich zorgen te maken. We hielden rekening met een dergelijk scenario, en gaan ons best doen om Ronaldo weer topfit te krijgen. Een jaar geleden was hij er veel erger aan toe, en ging hij onmiddellijk met sprongen vooruit." De 33-jarige aanvaller maakte afgelopen seizoen twaalf doelpunten. Daarvoor had de oud-speler van onder meer PSV twintig wedstrijden nodig.

Corinthians werkt net als zoveel andere clubs toe naar de start van het nieuwe seizoen. Ronaldo is een van de smaakmakers van de Braziliaanse club, die volop in het nieuws kwam door het aantrekken van Roberto Carlos. Het is de bedoeling dat beide gewezen internationals op 24 februari op het veld staan. Dan staat in het kader van de Copa Libertadores het duel met Racing uit Uruguay of het Colombiaanse Junior de Barranquilla op de rol.

Bezig met laden …