voetbalzone

Corinthians hoopt dat Edú Ronaldo kan bedienen

06 jul 2009, 22:13
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2009, 22:13
Advertentie
Eduardo César Duade Gaspar, kortweg Edú, heeft het hoofdstuk ‘Europa’ afgesloten. De Braziliaanse middenvelder, die in de afgelopen jaren met diverse blessures sukkelde, heeft een tweejarig contract ondertekend bij Corinthians. Valencia had vrijdag al laten weten dat zij Edú een transfervrije overgang gunde.



De 31-jarige Edú keert zodoende terug op de plek waar zijn loopbaan ooit begon. De vijftienvoudig international maakte in 2000 de overstap van Corinthians naar Arsenal en vijf seizoenen later maakte de middenvelder een transfervrije overstap naar Valencia. Door de zware concurrentie en blessureleed kwam Edú in Londen maar tot 79 Premier League-wedstrijden.

In Valencia bivakkeerde Edú voornamelijk in de ziekenboeg. Tot tweemaal toe scheurde hij de achterste kruisband van zijn knie, en daarnaast stond hij enkele malen met spierblessures aan de kant. Vier seizoenen als Che leverde het schamele aantal van vijftig competitiewedstrijden op. Daarin scoorde hij slechts één keer.

Corinthians maakt op de officiële website geen details van de deal bekend, maar volgens Braziliaanse media wordt Ed‎ú een van de best betaalde spelers uit de selectie. Enkel sterspeler Ronaldo ontvangt meer; de clubleiding van Corinthians hoopt dat de twee Braziliaanse sterren kunnen samensmelten tot een succesvol duo. Momenteel is Edú fit.
Bezig met laden …