voetbalzone

'Corinthians legt nieuw, waanzinnig bod neer in Engeland voor Tévez'

Erik van Dam16 jul 2011, 00:02
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2011, 00:02
Advertentie

Het is Corinthians menens in de jacht op Carlos Tévez. De Argentijnse spits, momenteel in zijn thuisland voor de Copa América, speelde in 2005 en 2006 al bij de Braziliaanse club, voordat hij overging naar West Ham United. Dinsdag werd bekend dat Corinthians een bod van veertig miljoen euro had neergelegd bij Manchester City. De Engelsen wezen dat bedrag af, maar moeten volgens Sky Sports nu antwoorden op een bedrag van dik 45 miljoen euro.

/

Corinthians-voorzitter Andrés Sánchez liet vrijdag al weten dat Juventus zelfs nog hoger was gegaan voor Carlitos. De troef die de Brazilianen in handen hebben, is de wetenschap dat Tévez helemaal niet naar Italië wil verhuizen. Hij wil dichter bij zijn twee dochters zijn, die in Argentinië wonen. Sánchez hoopt dus dat Juventus vanzelf buiten beeld raakt en heeft een nieuwe aanbieding van 45 miljoen euro overhandigd aan the Citizens.

De club kan zoveel geld betalen, dankzij een nieuwe televisiedeal. Volgens Engelse bronnen peinzen City-eigenaar Sheikh Mansour en voorzitter Khaldoon al-Mubarak er echter nog steeds niet over om hun Zuid-Amerikaanse aas van de hand te doen. Tévez maakte al 44 goals in 66 Premier League-duels en wordt simpelweg aan zijn contract gehouden.

Bezig met laden …