voetbalzone

Corinthians tempert verwachtingen rond komst Roberto Carlos

Daniel Cabot Kerkdijk11 nov 2009, 19:10
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2009, 19:10
Advertentie

Trainer Mano Menezes kondigde dinsdag vol trots aan dat Corinthians een mondeling akkoord had bereikt met Roberto Carlos, maar het bestuur van de club uit São Paulo heeft woensdag laten weten dat er zelfs aan die overeenkomst nog de nodige haken en ogen zitten. Het contract van de 36-jarige verdediger van Fenerbahçe loopt volgende maand af.

/

"Er zijn gesprekken geweest, maar een mondeling akkoord is een groot woord", citeert Globo Esporte bestuurslid Mário Gobbi. "De speler heeft een voorstel gedaan, de club ook, en tussen beide partijen zitten grote verschillen. Ik heb de uitspraken van Menezes gehoord, maar hij heeft de stand van zaken verkeerd geïnterpreteerd. Helaas zijn zijn uitspraken de hele wereld overgegaan."

"Roberto Carlos staat open voor een contract bij Corinthians, maar wel tegen de juiste voorwaarden. In de komende tijd zullen diverse punten nog aan bod komen." Zo zal Corinthians later deze maand om de tafel zitten met zaakwaarnemer Fabiano Farah, die ook de belangen van Ronaldo behartigt. Roberto Carlos en Ronaldo kennen elkaar van hun periodes bij Real Madrid en het nationale elftal.

Corinthians viert volgend jaar haar eeuwfeest, en wil een gooi doen naar de eindwinst in de Copa Libertadores. Daarvoor werd in ieder geval Matías de Federico, een van de grootste talenten van Argentinië, aangetrokken, en ook Juan Román Riquelme staat hoog op de verlanglijst. De Braziliaanse club hoopt binnenkort het aflopende contract van Ronaldo te verlengen.

Bezig met laden …