voetbalzone

Cornelisse wil Johan Cruijff Schaal: ‘Het gaat toch om de prijzen’

Thijs Post28 jul 2011, 15:18
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2011, 15:18
Advertentie

Tim Cornelisse stapte over van FC Utrecht naar FC Twente en kan met zijn nieuwe werkgever direct een prijs winnen. De verdediger, die de Johan Cruijff Schaal al eens won met zijn oude club, kan deze trofee zaterdag opnieuw veroveren: in Amsterdam is Ajax de tegenstander. De 33-jarige rechtsback geeft aan dat er in Nederland slechts drie prijzen te winnen zijn en hij wil dan ook dolgraag opnieuw de Johan Cruijff Schaal grijpen.

/

“Het is natuurlijk anders dan een kampioenschap of bekertoernooi waar je een reeks wedstrijd speelt, maar deze prijs is ook een leuke herinnering voor later”, geeft Cornelisse, concurrent van Roberto Rosales, aan via de officiële kanalen van de Tukkers. “En het staat goed op je cv. Het gaat uiteindelijk toch om de prijzen die je als voetballer wint.”

De geboren Alkmaarder speelt nu ruim een maand bij FC Twente en kan terugkijken op een prima begin. Zo mocht hij in de voorronde van de Champions League tegen het Roemeense Vaslui in de basis beginnen van trainer Co Adriaanse. “Ik ben fris begonnen en het bevalt me hier prima.”

Bezig met laden …