Corona kent droomdebuut voor FC Porto in derby met Arouca

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2015, 23:39
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2015, 23:39

Jesús Corona zal zijn officiële debuut voor FC Porto waarschijnlijk nooit meer vergeten. De deze zomer van FC Twente overgenomen aanvaller maakte zaterdagavond in zijn eerste wedstrijd, uit tegen Arouca, meteen twee doelpunten: 1-3. Door de overwinning neemt de ploeg van Julen Lopetegui de eerste plaats over van aartsrivaal Benfica.

In de veertiende minuut was het al raak: na een heerlijke hakbal van Vincent Aboubakar werkte Corona de bal van dichtbij achter Rafael Bracalli. Na een uur spelen verscheen de 0-2 op het scorebord. Bracalli kon een harde inzet van André André maar half keren, waardoor de Mexicaan op simpele wijze uit een rebound voor de 0-2 kon zorgen.

Aan de 0-3 van Aboubakar ging een mooie actie van zowel Ruben Neves als Andre vooraf. Iker Casillas kon niet voorkomen dat Maurides in de 83e minuut voor het laatste wapenfeit zorgde: 1-3. Corona werd drie minuten voor tijd vervangen door Alberto Bueno. Bruno Martins Indi bleef negentig minuten op de bank. FC Porto heeft na vier speeldagen een punt meer dan Benfica. Sporting Portugal kan zondag bij winst op Rio Ave op gelijke hoogte met FC Porto komen.