voetbalzone

Corrupte Poolse clubs krijgen geen clementie

27 jun 2009, 22:48
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2009, 22:48
Advertentie
Een aantal Poolse clubs moet rekening houden met zware santies. Als wordt bewezen dat zij schuldig hebben gemaakt aan corruptie, degraderen zij automatisch. Tijdens het congres van de nationale bond PZPN wezen de gedelegeerden zaterdag een voorstel tot amnestie van voorzitter Grzegorz Lato af, zo melden diverse Poolse media.

Lato wilde voor gedateerde gevallen van omkoping een generaal pardon, en stelde de grens op juni 2005. Bij oudere incidenten wilde de oud-international geen sancties meer treffen tegen clubs, maar alleen tegen individuele overtreders. De afwijzing van het voorstel was goed nieuws voor Krzysztof Malinowski, preses van de tuchtcommissie.

Malinowski probeert met name met oog op het EK van 2012 in eigen land schoon schip te maken in het Poolse voetbal. Door de laatste ontwikkelingen is het niet duidelijk hoe, vijf weken voor de start van het nieuwe seizoen, de voetbalafdelingen van Polen er uit gaan zien. Diverse clubs uit de hoogste divisie moeten vrezen voor degradatie.
Bezig met laden …