voetbalzone

Cotterill neemt erfenis Grant over bij noodlijdend Portsmouth

Erik van Dam18 jun 2010, 08:52
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2010, 08:52
Advertentie

Portsmouth heeft Steve Cotterill aangesteld als de nieuwe trainer. De 45-jarige Engelsman is de opvolger van Avram Grant, die de club afgelopen seizoen naar de finale van de FA Cup leidde. Grant was echter kansloos om Pompey in de Premier League te houden, nadat de club een stevige puntenaftrek kreeg voor de financiële wanorde.

Cotterill komt over van Notts County, dat hij afgelopen seizoen naar de titel in de League Two, de vierde Engelse divisie, leidde. “Steve is de perfecte kandidaat voor de wederopbouw die we voor ogen hebben”, stelt directeur David Lampitt op het digitale thuis van de club. “Hij is getalenteerd, ambitieus en energiek, heeft een uitstekend cv en komt hier nadat hij een fantastische prestatie heeft geleverd bij Notts County.”

In zijn actieve loopbaan diende Cotterill bescheiden clubs; Bournemouth, Brighton, Wimbledon en Burton Albion. Hij startte zijn trainerscarrière bij Sligo Rovers uit Ierland, dat hij naar de derde plaats in de competitie leidde. Daarna was hij nog werkzaam bij Cheltenham en Stoke City. Als assistent was hij drie jaar in dienst van Sunderland. Hij deed met Burnley bovendien ervaring op in het Championship, waar Portsmouth naar degradeerde.

Bezig met laden …