voetbalzone

Courtois blij met ‘Thibauting’: ‘Erg leuk dat zo veel mensen mij imiteren’

Peter Nusselder23 jan 2013, 10:03
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2013, 10:03
Advertentie

Het lijkt erop dat Thibaut Courtois een nieuwe internetrage ontketend heeft. De stijlvolle doelman van Atlético Madrid heeft er met zijn zweefduiken voor gezorgd dat fans van over de hele wereld foto’s van zichzelf plaatsen, waarop ze gestrekt naar de hoek gaan en de Belgische keeper nadoen.

/

De actie gaat door het leven als ‘Thibauting’ en is ook Courtois zelf niet ontgaan. “Natuurlijk heb ik het gezien. Een maand geleden zag ik al voor de eerste keer een foto van een fan, maar na de wedstrijd tegen Real Betis van vorige week zag ik er meer op Twitter”, vertelt de twintigjarige goalie aan AS. “Een Spaanse krant schreef erover en daarna stond het hele internet ermee vol.”

“Ik vind het mooi om al die foto’s te zien, en om te merken dat mensen plezier hebben. Ik ben er wel van onder de indruk dat de afbeeldingen niet alleen uit Spanje en België komen, maar ook Amerika en Afrika. Het is erg leuk dat zo veel mensen mij imiteren. Sommigen slagen er zelfs in mijn gezichtsuitdrukkingen na te doen”, aldus de Belgisch international.

Bezig met laden …