voetbalzone

‘Courtois krijgt groen licht en mag spullen gaan pakken bij Chelsea’

Erik van Dam30 apr 2016, 09:18
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2016, 09:18
Advertentie

De samenwerking tussen Thibaut Courtois en Chelsea zit er binnen enkele maanden waarschijnlijk op. Drie weken geleden schreven de Engelse media dat Antonio Conte gecharmeerd is van Asmir Begovic en hem graag bevordert tot eerste keeper, wanneer hij straks aan de slag gaat in Londen. Dat komt Courtois uitstekend uit, want hij wil een andere club om zijn ambities mee waar te maken.

/

Vorig seizoen werd de 23-jarige Belg landskampioen met Chelsea, maar dit seizoen is alles anders. Het heeft nooit echt gelopen met the Blues en Courtois vindt het onverteerbaar dat zijn club in het nieuwe seizoen ontbreekt in de Champions League. Hij zou met aanstaand hoofdcoach Conte gesproken hebben over de toekomst en aangegeven hebben weg te willen. De Daily Mirror claimt nu dat Conte groen licht heeft gegeven.

Als gezegd is de Italiaan heel goed te spreken over Begovic en wil hij niet dat Courtois al mopperend deel blijft uitmaken van de selectie. Bovendien weet Conte dat de Belgisch international niet goed kan opschieten met keeperstrainer Christophe Lollichon, hetgeen een vertrek alleen maar zal bespoedigen. Overigens wordt Southampton-doelman Fraser Forster ook genoemd als kandidaat voor Chelsea, dus is het nog wel de vraag of Begovic echt eerste keus wordt.

De Britse tabloid haalt overigens aan dat Chelsea vorig seizoen nog a whopping 93 miljoen euro vroeg om Courtois te laten gaan. De prijs zal nu beduidend lager liggen, temeer daar Courtois dit seizoen niet echt onderscheidend heeft gepresteerd. Clubs die de EK-ganger willen overnemen van de Premier League-club zullen waarschijnlijk alsnog enkele tientallen miljoenen euro’s moeten ophoesten.

Bezig met laden …