voetbalzone

Courtois kwam net te laat: ‘Ik had al bij Real Madrid getekend’

Daniel Cabot Kerkdijk10 mrt 2015, 07:20
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2015, 07:20
Advertentie

Alexandro Marco Craninx Joostens is geboren en getogen in Spanje, maar is een kind van Belgische ouders en bovendien jeugdinternational van België. De negentienjarige doelman staat op de loonlijst van Real Madrid en wordt de nieuwe Thibaut Courtois genoemd. Craninx, voetbalnaam Álex, is keeper van Real Madrid C en mag soms met de A-selectie van Carlo Ancelotti meetrainen.

In de zomer van 2011 maakte Álex de overstap van het bescheiden Marbella naar Real Madrid. De inkt onder de overeenkomst met was nog maar net droog, toen Courtois de toentertijd vijftienjarige doelman opbelde. “Hij vroeg me na te denken over een transfer naar Atlético Madrid, waar hijzelf onder contract stond”, vertelt hij dinsdag in Het Nieuwsblad.

“Maar hij zei ook dat, als ik toch zou kiezen voor Real, dat ook een goede stap zou zijn in mijn carrière. Ik vond het heel bijzonder dat hij mij belde, maar mijn besluit stond al vast, want ik had mijn contract bij Real Madrid al getekend.” Tijdens de trainingen met de A-selectie leerde Álex alle wereldsterren kennen. “Cristiano Ronaldo was een van de eersten die met me kwam praten toen ik voor het eerst met de groep meetrainde. Hij vroeg hoe ik me voelde en probeerde me op mijn gemak te stellen. Door zijn opvallende verschijning hebben mensen misschien een verkeerd beeld van hem, maar hij is echt een heel sympathieke jongen.”

Bezig met laden …