voetbalzone

Courtois maakt voor recordbedrag overstap van Genk naar Chelsea

Daniel Cabot Kerkdijk16 jul 2011, 16:06
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2011, 16:06
Advertentie

Thibaut Courtois maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar Chelsea, zo meldt RC Genk zaterdagmiddag via de officiële kanalen. Vrijdag had de landskampioen van België nog laten weten dat de doelman voorlopig niet naar Chelsea zou vertrekken, maar zaterdagochtend raakte de zaak in een stroomversnelling. Mogelijk speelt Courtois komend seizoen op huurbasis voor Atlético Madrid.

/

"Courtois kwam zaterdag niet opdagen voor de voorbereiding op de galamatch tegen Olympique Lyon", vertelde een zegsman aan diverse Belgische media. "Wij hadden geen andere keuze dan het bod van Chelsea op Courtois te aanvaarden. Dit is het grootste bod dat Genk tot nu toe heeft ontvangen voor een speler, maar toch hebben we een slecht gevoel bij deze toptransfer. Genk heeft Courtois en zijn entourage proberen te overtuigen bij de club te blijven en betreurt deze gang van zaken."

De negentienjarige Courtois debuteerde in het seizoen 2008/09 in de hoofdmacht, brak vorig seizoen door en had een groot aandeel in het veroveren van de titel. De Belgische Limburgers zijn intern al bezig met het aantrekken van een opvolger. "We hadden al eerder het gevoel dat Courtois zou vertrekken." NEC-doelman Jasper Cillessen is een van de kandidaten die wordt genoemd.

Bezig met laden …