voetbalzone

‘Courtois toont gebrek aan respect voor de club, medespelers en fans’

Thijs Post18 jul 2011, 13:45
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2011, 13:45
Advertentie

Thibaut Courtois heeft zich in Londen gemeld voor de medische keuring en als alles goed verloopt zal de jonge doelman van Racing Genk een meerjarig contract tekenen bij Chelsea. Het bestuur van de Belgische landskampioen baalt van de gang van zaken. Zo zit algemeen directeur Dirk Degraen met een vervelend gevoel in zijn maag.

/

“Normaal hoop je op een heel tevreden gevoel bij één van de grootste transfers uit het het Belgische voetbal en veruit de grootste voor deze club”, laat Degraen op een persconferentie weten aan de Belgische media. “Vooral door de manier waarop en de timing waarmee deze transfer tot stand is gekomen.”

Zo bleef Coutois weg bij de fandag en kwam hij niet opdagen bij de oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon. Courtois bleef zonder medeweten van het bestuur afwezig op de fandag en de wedstrijd tegen Lyon. “Wat mij betreft heeft Thibaut door zijn niet opdagen een grens overschreden. Daarop heeft het bestuur mij de opdracht gegeven de transfer naar Chelsea onmiddellijk rond te maken.”

"Een gebrek aan respect voor de club, medespelers, de staf en vooral de fans”, gaat de bestuurder verder. “Hopelijk leert hij hier iets uit. Voor ons is dit het einde van een droevig verhaal, gelukkig staat er wel een pak geld tegenover.”

Bezig met laden …