voetbalzone

Cousin verruilt Glasgow voor Hull

02 sep 2008, 00:20
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2008, 00:20
Advertentie
Hull City heeft de koopgrage zomerstop in Engeland afgesloten met de laatste aanwinst. De Gabonese aanvaller Daniel Cousin tekende maandagavond laat vrij verrassend een driejarige verbintenis bij de promovendus, die getraind wordt door Phil Brown.

Over de hoogte van de transfersom hebben beide clubs geen mededelingen gedaan. Wel maken The Gers melding van het vertrek van Cousin uit de Schotse contreien. Zondag was de 31-jarige Cousin nog de hoofdrolspeler in de eerste Old Firm van het seizoen. Tegen aartsrivaal Celtic (4-2 winst) nam hij een treffer voor zijn rekening, ontving hij de gele kaart én werd hij een kwartier voor tijd definitief van het veld gestuurd.

De overgang van de Schotse topclub naar de Engelse nieuwkomer mag hoogst opmerkelijk worden genoemd. Cousin maakte vorig seizoen een prima periode door, en scoorde in 26 officiële duels tien doelpunten voor de formatie van Walter Smith.

Voor Hull, dat na drie gespeelde competitieronden in Engeland twaalfde staat, is Cousin na Tony Warner, Anthony Gardner, Geovanni, Bernard Mendy, Péter Halmosi, Craig Fagan, Will Atkinson, Marlon King, Paul McShane, Kamil Zayatte én George Boateng de twaalfde nieuwkomer.
Bezig met laden …