voetbalzone

'Coutinho heeft alles wat een Barça-speler moet hebben'

Matthijs van Laar26 mei 2015, 16:51
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2015, 16:51
Advertentie
voetbalzone

Ronaldinho helpt Barcelona bij de zoektocht naar een vervanger van Xavi. De voormalig wereldvoetballer van het jaar denkt dat landgenoot Philippe Coutinho naadloos past binnen de filosofie van de Catalaanse grootmacht. De 22-jarige spelmaker gold dit seizoen als een van de weinige lichtpuntjes bij Liverpool en werd onder meer opgenomen in het PFA Team of the Year.

"Hij heeft een fantastisch jaar achter de rug", zegt Ronaldinho, die Coutinho een van de beste middenvelders van Europa noemt. "En als je bedenkt dat hij speelt in een elftal dat een minder jaar achter de rug heeft, is zijn prestatie des te knapper. Ik kan niet voor hem praten en ook niet voor Barcelona, maar ik weet wel wat Barcelona zoekt in een voetballer. Hij beschikt over al die eigenschappen."

Los Azulgrana zullen hoe dan ook moeten verversen, al kan dat pas vanaf januari 2016. Vanwege een transferverbod mogen er komend zomer geen aankopen worden gedaan. "Xavi gaat weg en Andrés Iniesta is al in de dertig. Daar moet iets voor in de plaats komen. Daarom denk ik dat Barcelona en Coutinho een uitstekende match zijn. Niet alleen kan hij daar prijzen winnen, ook zal hij door het samenspelen met Neymar, Lionel Messi, Luis Suárez en Iniesta een nog betere voetballer worden."

Bezig met laden …