voetbalzone

Coutinho niet naar Real maar naar Inter

23 jul 2008, 08:10
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2008, 08:10
Advertentie
Aan de speculaties rondom de toekomst van Philippe Coutinho is definitief een einde gekomen. Het zestienjarige talent van Vasco da Gama verkast over twee jaar naar Internazionale en blijft tot die tijd in Río de Janeiro actief, zo meldt de Braziliaanse club op het digitale thuis. Eerder leek Real Madrid zijn bestemming te worden.

Internazionale betaalt 3,8 miljoen euro voor de Braziliaanse jeugdinternational. Vasco ontvangt deze zomer 1,8 miljoen euro en ontvangt in de daaropvolgende zomers één miljoen euro. Door de reglementen van de wereldvoetbalbond FIFA mag Coutinho pas met ingang van zijn achttiende verjaardag zijn debuut in Europa maken.

Coutinho debuteerde nimmer in de hoofdmacht van Vasco, maar zette in juni zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2011. De aanvallende middenvelder maakte indruk op diverse toernooien, waaronder het recente Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder vijftien jaar in Rio Grande del Sur.

De verwarring over de toekomst van Coutinho was debet aan de wisseling van de wacht bij Vasco. Manoel Fontes, vice-president van Vasco, gaf maandag aan dat Real de strijd om Coutinho had gewonnen, maar de nieuwe voorzitter, Roberto Dinamite, gaf de voorkeur om de eerdere onderhandelingen met Inter van een officieel stempel te voorzien.
Bezig met laden …