Coutinho speelt hoofdrol in 7-1 zege van Brazilië op Copa América

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2016, 06:45
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2016, 06:45

Na een teleurstellende eerste wedstrijd tegen Ecuador (0-0) heeft het Braziliaanse elftal woensdag tegen Haïti voor een heuse doelpuntenregen gezorgd. De ploeg van bondscoach Carlos Dunga won de tweede groepswedstrijd in de Copa América met 7-1. Het is het eerste duel op het Zuid-Amerikaanse landentoernooi met minimaal acht doelpunten sinds de 11-0 overwinning van Argentinië op Venezuela, in augustus 1975.

/

Philippe Coutinho was de grote man aan de kant van Brazilië: hij nam drie doelpunten voor zijn rekening. De spelmaker van Liverpool maakte met een krachtig schot in de veertiende minuut de openingstreffer en verzorgde een kwartier later ook de 2-0, na wanorde in de defensie van Haïti. Renato Augusto bepaalde daarna de ruststand.

Na de onderbreking maakte Haïti in eerste instantie een betere indruk, maar Brazilië liet geen spaan heel van de tegenstander. Invaller Gabigol rondde beheerst de 4-0 af en Lucas Lima, de vervanger van Casemiro, kopte de 5-0 langs Johnny Placide. James Marcelin gaf de veelal pro-Haïtiaanse toeschouwers in Orlando een eretreffer, waarna Brazilië in de slotfase een tandje bijschakelde: Augusto maakte twee minuten voor tijd zijn tweede en met een heerlijk schot bepaalde Coutinho de eindstand van het duel. Het was voor de Braziliaan zijn eerste hattrick in zijn loopbaan.

Peru en Ecuador bleven in de andere wedstrijd in Groep B op een 2-2 gelijkspel steken. Na dertien minuten leidde Ecuador al met 0-2, via Cristian Cueva en Edison Flores. Maar door doelpunten van Enner Valencia en Miller Bolanos in de 39e en 48e minuut deelden de landen de punten. Gabriel Achilier van Ecuador kreeg in de 93e minuut zijn tweede gele kaart.