voetbalzone

Coutinho staat voor overgang naar Liverpool: 'Pijnlijk, maar noodzakelijk'

Matthijs van Laar26 jan 2013, 17:12
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2013, 17:12
Advertentie
/

Als de voortekenen niet bedriegen, dan tekent Philippe Coutinho eerdaags een contract in Liverpool. Het Braziliaanse talent komt bij Internazionale niet aan de bak en volgens coach Andrea Stramaccioni is zijn vertrek dan ook aanstaande. Hij noemt de verkoop van de twintigjarige dribbelaar ‘pijnlijk, maar noodzakelijk’. Inter hoopt het te ontvangen geld nog voor het sluiten van de transfermarkt uit te geven aan versterkingen.

Stramaccioni liet tijdens een persconferentie weten dat het slechts een kwestie van dagen is alvorens Liverpool de komst van Coutinho wereldkundig zal maken. “Ik heb voorzitter Massimo Moratti gisteren gesproken en onze doelen zijn hetzelfde. We willen de selectie verbeteren. Ik heb geen spelers nodig die ons enkel in de breedte versterken. Als we iemand halen, moet hij ons gelijk beter maken. Daar hebben we geld voor nodig.”

Volgens Britse media betalen the Reds zo’n tien miljoen euro voor Coutinho, die vorig seizoen nog werd uitgeleend aan het Spaanse Espanyol. “Een pijnlijk verlies, omdat hij een speler is die binnen ons project paste. Maar ik ben bereid om spelers te laten gaan, zolang ik er iemand voor terugkrijg die het team naar een hoger plan kan tillen”, aldus Stramaccioni. Enkel een medische keuring scheidt nog de komst van Coutinho naar Anfield Road.

Bezig met laden …