voetbalzone

Coyle debuteert thuis tegen Arsenal op de bank bij Bolton

Daniel Cabot Kerkdijk08 jan 2010, 17:19
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2010, 17:19
Advertentie

Owen Coyle is de nieuwe hoofdtrainer van Bolton Wanderers. De Premier League-club maakt vrijdagavond bekend dat de onderhandelingen met Burnley over de komst van de oefenmeester succesvol zijn afgesloten. Coyle is in het Reebok Stadium de opvolger van Gary Megson, die vorige week zijn congé kreeg. Burnley is bepaald niet blij met het tussentijdse vertrek.

Na het ontslag van Megson meldde Bolton zich vrijwel onmiddellijk bij Burnley. De 43-jarige Schot speelde tussen 1993 en 1995 voor Bolton en was populair bij de fans. Sinds 2007 was hij manager van Burnley en die club leidde hij in zijn tweede seizoen naar het hoogste niveau. Dat was voor het eerst sinds 1976. Bolton speelt al sinds 2001 onafgebroken in de Premier League.

Het debuut van Coyle laat nog even op zich wachten. De oefenmeester zal weliswaar met onmiddellijke ingang de selectie onder zijn hoede nemen, maar zag hoe het duel met Sunderland van dit weekeinde werd afgelast. Daardoor zal hij volgende week zondag tegen Arsenal voor het eerst op de bank zitten.

Bezig met laden …