voetbalzone

Coyle woedend over 'mishandeling' voor gelijkmaker Arsenal

Bart Kruyt21 jan 2010, 07:28
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 07:28
Advertentie

Owen Coyle slaagde er ook in zijn tweede wedstrijd als manager van Bolton Wanderers niet in om Arsenal te verslaan. Na de eerdere 0-2 nederlaag van dit weekend gaf Bolton woensdagavond in Londen een 0-2 voorsprong weg: 4-2. Coyle was verbolgen over de gelijkmaker: “Dat had absoluut niets met voetbal te maken.”

/

De coach doelt op een overtreding van William Gallas op Mark Davies, die niet bestraft werd. Arsenal mocht doorspelen en Francesc Fàbregas maakte er uiteindelijk 2-2 van. “Daar was meer sprake van mishandeling dan van een overtreding”, foeterde Coyle. “Ik had het gevoel dat hij over de bal heen ging en alleen het been van Mark raakte. De spelers vreesden voor een zware enkelblessure en uiteraard hadden we een vrije trap moeten krijgen.”

Dit gebeurde echter niet. “Onbegrijpelijk. Ik had het gevoel dat Gallas een rode kaart moest krijgen, maar de scheidsrechter liet doorspelen en Arsenal maakte er 2-2 van”, vervolgde een woedende Coyle. “Dat gezegd hebbende wil ik er aan toevoegen dat wij weten dat we wel wat beter kunnen verdedigen. Een 0-2 voorsprong weggeven is niet goed en dat is onze eigen schuld. Maar dit moment was wel het omkeerpunt.”

Zijn collega Arsène Wenger wilde niet veel kwijt over de gelijkmaker en nam vooral de tijd om de veerkracht van zijn ploeg te prijzen. Arsenal heeft na woensdag evenveel punten als Chelsea, dat nog wel een duel tegoed heeft, en staat dankzij een beter doelsaldo bovenaan. Over de gelijkmaker: “Ik heb het voorval nog niet teruggezien. Maar ik kan nog wel wat tackles terug halen van zaterdag. Leg de overtredingen van de twee duels naast elkaar, dan kunnen we vergelijken.”

Bezig met laden …