Crisis bij Chelsea, Arsenal beleeft dramatische avond

Thijs Post27 okt 2015, 22:24
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2015, 22:24

De druk op José Mourinho is torenhoog en dinsdag beleefde de oefenmeester een nieuwe rampavond: Chelsea vloog na strafschoppen uit de Capital One Cup. Eden Hazard miste tegen Stoke City de beslissende penalty. Arsenal leed in dezelfde competitie een beschamende nederlaag. Manager Arsène Wenger stuurde weliswaar niet zijn beste elf het veld in, maar dat Sheffield Wednesday met liefst 3-0 te sterk was kan gezien worden als een enorme flater. Tot overmaat van ramp heeft Wenger er twee blessuregevallen bij.

Stoke City - Chelsea 1-1 (Stoke City w.n.s.)
Er wordt van alle kanten aan de stoelpoten van Mourinho gezaagd en dinsdag heeft mogelijk het laatste uur van de oefenmeester geslagen. In het Capital One Cup-duel met Stoke City stuurde Mourinho een sterk elftal het veld in, terwijl trainers er soms voor kiezen in het tweede bekertoernooi andere spelers een kans te gunnen, maar veel indruk maakten the Blues niet. Mourinho moest in de eerste helft ook nog eens afscheid nemen van Diego Costa, die zich moest laten vervangen met een blessure.

Even na rust kwam de thuisploeg op voorsprong en dat was een prachtige treffer. Jonathan Walters werd aan de rand van het strafschopgebied aangespeeld, hij wipte de bal op en volleerde uit de draai werkelijk fantastisch raak. Wat Chelsea ook probeerde, het kwam er niet doorheen. Mourinho liet ex-Vitessenaar Bertrand Traoré invallen, maar het leek geen zin te hebben. In de blessuretijd bracht Loïc Rémy dan tóch verlichting voor Mourinho door de 1-1 binnen te prikken. Stoke City ging de verlenging ook nog eens in met tien, omdat Phil Bardsley een tweede gele kaart kreeg. Keeper Jack Butland hield Stoke City op de been en het kwam aan op strafschoppen.; onder Mourinho won Chelsea nog nooit een penaltyserie. Dat lukte ook nu niet: Eden Hazard miste de laatste strafschop.

Sheffield Wednesday - Arsenal 3-0
De eerste helft voor Arsenal tegen Sheffield Wednesday kan gerust rampzalig genoemd worden. Al na vijf minuten moest Alex Oxlade-Chamberlain van het veld met een blessure, op het oog een hamstringkwetsuur. Diens vervanger Theo Walcott verging het niet veel beter: nauwelijks tien minuten later greep Walcott naar zijn kuit en moest ook hij vervangen worden. Na een halfuur spelen kwam Sheffield Wednesday, de nummer negen van de Championship, ook nog eens op voorsprong. Na een uitstekende aanval schoot Ross Wallace de bal uitstekend in de onderhoek naast de kansloze Petr Cech. Met een prima kopbal uit een hoekschop bracht Lucas Joao de stand voor voor rust op 2-0.

Manager Wenger zal zijn mannen aangespoord hebben om na rust een stapje extra te zetten, maar de plannen van de oefenmeester konden vlak na de onderbreking de prullenbak in. Sam Hutchinson, die tussen september 2013 tot januari 2014 als huurling van Chelsea nog actief was bij Vitesse, prikte bij de tweede paal binnen voor de 3-0. Wat Arsenal ook probeerde, het was simpelweg niet de avond van de Londenaren. Wenger en consorten kunnen zich richten op de andere competities.

Everton - Norwich City 1-1 (Everton w.n.s.)
Veel gebeurde er niet in de eerste helft op Goodison Park, of het moet een kans van Romelu Lukaku geweest zijn. De Belg was het eindstation van een heerlijke aanval van the Toffees, maar Lukaku kon niet doeltreffend afronden. Na rust vielen er wel doelpunten te noteren. Sébastien Bassong tikte vlak na de pauze van dichtbij binnen voor de 0-1. De reactie van Everton liet even op zich wachten, maar na een kleine zeventig minuten was het raak. Leon Osman veegde de bal met links binnen na een voorzet van Kevin Mirallas. In de verlenging werd niet gescoord en het kwam aan op strafschoppen, die beter werden genomen door de thuisploeg.

Hull City - Leicester City (Hull City w.n.s.)
Hull City en Leicester City hielden elkaar in de reguliere speeltijd in een houdgreep, maar in de verlenging werden er plots twee doelpunten gemaakt in een tijdsbestek van zes minuten. De bezoekers kwamen op voorsprong. Fenomeen amie Vardy stuitte nog op de keeper van Hull City, maar Riyad Mahrez was er als de kippen bij om alsnog af te ronden. Lang duurde de voordelige marge van Leicester City niet, want in de blessuretijd van de eerste verlenging werkte Abel Hernández de bal binnen voor de gelijkmaker. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en de allereerste penalty werd gemist door Mahrez. Dat bleek direct de beslissende.