voetbalzone

'Crisis bij Liverpool: Rodgers ruziet met spelers, Chelsea aast op duo'

Bart Kruyt06 apr 2015, 07:45
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2015, 07:45
Advertentie

Brendan Rodgers dacht de boel weer op de rit te hebben bij Liverpool, maar the Reds lijken volgend seizoen niet actief te zullen zijn in de Champions League. Voor de interlandperiode ging het al mis tegen Manchester United en zaterdag maakte Liverpool in het Emirates Stadium geen kans tegen Arsenal, dat met 4-1 te sterk was. Alleen de FA Cup lijkt het seizoen nog te kunnen redden.

voetbalzone

Liverpool staat momenteel vijfde in de Premier League, maar de achterstand op nummer vier Manchester City bedraagt zeven punten en de regerend landskampioen heeft bovendien nog een duel tegoed. De Europa League lijkt zodoende het hoogst haalbare voor Liverpool en dat past niet bij de ambities van de club. Rodgers is bijzonder teleurgesteld en heeft dat ook laten weten.

De Daily Mirror claimt dat de oefenmeester moet vrezen voor een revolutie in de kleedkamer, na een ruzie met zijn spelersgroep. Rodgers zou verschillende spelers ervan beschuldigd hebben dat zij 'niet voor hem' zouden spelen en dat schoot in het verkeerde keelgat. De spelers reageerden verbaasd en woedend op de beschuldigingen en waren het totaal niet met Rodgers eens.

voetbalzone

De vraag is wat dit akkefietje zal gaan betekenen voor de contractonderhandelingen bij Liverpool: de club probeert zoals bekend al een tijdje om Raheem Sterling langer aan zich te binden, maar de aanvaller heeft aangegeven dat hij pas aan het einde van het seizoen wil praten. Liverpool is nog wel in gesprek met Jordan Henderson, maar ook de onderhandelingen met de middenvelder verlopen uiterst stroef.

Liverpool ziet in Henderson de natuurlijk opvolger van Steven Gerrard en de Engels international heeft reeds aangegeven dat hij graag wil blijven. Zijn werkgever heeft echter nog niet aan Hendersons eisen voldaan en de Daily Star stookt het vuurtje op: de tabloid claimt dat Chelsea een 'dubbeldeal' voorbereidt en zowel Sterling als Henderson naar Stamford Bridge wil halen. Rustig zal het in de aankomende dagen niet zijn bij Liverpool, dat woensdag in de kwartfinales van de FA Cup tegen Blackburn Rovers speelt.

Bezig met laden …