voetbalzone

Crisis bij zwalkend PSV: ‘En dan moeten we uiteindelijk nog blij zijn ook’

Daniel Cabot Kerkdijk23 nov 2013, 22:15
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2013, 22:15
Advertentie

PSV kon zaterdag op het nippertje een smadelijke nederlaag voorkomen. Florian Jozefzoon redde met zijn doelpunt in blessuretijd een punt voor de Eindhovenaren tegen sc Heerenveen: 1-1. De Friezen, die bijna de hele wedstrijd met tien man speelden, waren tien minuten voor tijd op voorsprong gekomen door Yanic Wildschut. Na afloop was Phillip Cocu absoluut niet tevreden.

Voor Cocu voelde het gelijkspel eigenlijk als een nederlaag. “En toch moeten we uiteindelijk nog blij zijn met een punt, terwijl we deze wedstrijd gewoon hadden moeten winnen”, mopperde Cocu. “Als wij thuis 75 minuten tegen tien man spelen, moeten wij winnen, zo simpel is het.” Pas na de 0-1 zag Cocu wat vuur bij zijn spelers, al had hij dat al veel eerder willen zien. “Omdat we vlak voor tijd gelijk maken, moeten we eigenlijk nog blij zijn met een punt. Maar de teleurstelling overheerst.”

Stijn Schaars was harder in zijn oordeel. "Als dit geen crisis is bij PSV, dan is het dat nooit", zei hij tegen de NOS. De middenvelder was een van de weinige PSV'ers die een voldoende haalde. “Natuurlijk is het nu crisis. De resultaten zijn PSV onwaardig.”

Bezig met laden …