Aston Villa FC v Manchester United FC - Premier LeagueGetty Images

Crisisberaad Manchester United van liefst zes uur over Erik ten Hag levert heldere uitkomst op

Mart van Mourik09 okt 2024, 17:43
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2024, 17:43
Advertentie

Manchester United heeft woensdag een crisisberaad over de situatie van de club gehouden, zo weet ESPN te melden. De bijeenkomst duurde liefst zes uur en de houdbaarheid van de positie van manager Erik ten Hag was een belangrijk agendapunt.

Bronnen melden aan het medium dat Ten Hag ‘niets heeft gehoord’ van de uitkomst van de bespreking, maar verzekerd wordt dat hij voorlopig aanblijft. De manager gaat er zodoende vanuit dat hij komend Premier League-duel met Brentford ‘gewoon’ op de bank zit.

De beleidsmakers van Manchester United waren alleen aanwezig bij het geplande crisisberaad. Onder meer mede-eigenaars Jim Ratcliffe en Joel Glazer, CEO Omar Berrada, sportief directeur Dan Ashworth, technisch directeur Jason Wilcox en INEOS-directeur Sir Dave Brailsford schoven aan.

Momenteel geniet Ten Hag enkele dagen van zijn vakantie. Ondertussen is de coach met zijn stafleden op afstand al wel begonnen met de voorbereidingen op de wedstrijd van zaterdag 19 oktober.

Het functioneren van de oefenmeester werd de afgelopen weken met name door de Britse media en de fans van Manchester United ter discussie gesteld. De druk op de Nederlander is flink toegenomen.

Er klonken geruchten dat de toekomst van Ten Hag afhing van de prestaties in de wedstrijden tegen Aston Villa en FC Porto. In beide duels werd een punt gepakt: 0-0 en 3-3.

Er komt een zwaar programma aan voor the Red Devils, die na Brentford-thuis in een tijdsbestek van negen dagen achtereenvolgens spelen tegen Fenerbahçe, West Ham United, Leicester City en Chelsea.

Bezig met laden …