voetbalzone

Cristiano Ronaldo adviseerde El Ghazi bij keuze voor interlandcarrière

Bart Kruyt25 sep 2015, 15:04
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2015, 15:04
Advertentie

Hakim Ziyech besloot deze week om voor een interlandloopbaan bij Marokko te kiezen, maar Anwar El Ghazi volgt zijn voorbeeld niet. De aanvaller van Ajax werd vrijdag voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal en maakte kort daarna bekend dat hij ervoor heeft gekozen om ook voor Oranje zijn interlands te gaan spelen.

voetbalzone

El Ghazi sprak met verschillende personen over zijn dilemma en de meest opvallende gesprekspartner over dit onderwerp was Cristiano Ronaldo. De twee hadden in mei een korte ontmoeting met elkaar. “Het kwam ter sprake met Ronaldo”, zegt El Ghazi op de website van Ajax. “Hij vroeg hoe ik er voor stond om voor Nederland te kiezen. Hij zei dat als hij mij was, dat hij dan voor Nederland zou kiezen. Hij zei dat ik het wel zelf moest beslissen en dat mensen altijd een mening hebben.”

“Kies je voor Nederland dan zeggen de Marokkanen dat ik geen echte Marokkaan ben, kies je voor Marokko dan zeggen de Nederlanders 'hé, je bent hier toch geboren en getogen, wat is dat nou?'." El Ghazi moest er dus goed over nadenken, maar heeft uiteindelijk voor Oranje gekozen. Schiet de topscorer van de Eredivisie Nederland toch nog naar het EK in Frankrijk? “Nou, dat zijn weer te hoge verwachtingen van mij. Ik ga in elk geval mijn uiterste best doen. Ik ga alles geven voor het land, want ik ben hier geboren en getogen.”

Bezig met laden …