Cristiano Ronaldo geïrriteerd door ‘Messi, Messi’; Portugees neemt wraak

Jonathan van Haaster31 okt 2023, 18:08
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:30

Cristiano Ronaldo heeft dinsdagavond geïrriteerd gereageerd op provocerende liederen van Al-Ettifaq-fans. De Portugees nam het met zijn club Al-Nassr in de King Cup op tegen Al-Ettifaq. Tijdens het duel kreeg Ronaldo de teksten 'Messi, Messi, Messi' over zich heen, waar Ronaldo op reageerde door een vinger voor zijn mond te plaatsen en ogenschijnlijk zijn 'calma, calma'-gebaar te maken. Overigens lachte Ronaldo voor het laatst, daar Al-Nassr met 1-0 won. Bij het vieren van het doelpunt rende hij naar de bezoekende fans toe en wees hij naar zijn oor.

Ronaldo kende geen al te gelukkige start van de wedstrijd, daar hij al na twaalf minuten op de bon werd geslingerd. De superster was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en liet dat weten middels een wegwerpgebaar. Dat kwam Ronaldo op een gele kaart te staan.

Anderson Talisca dacht op slag van rust voor de voorsprong te zorgen. De treffer van de Braziliaanse aanvaller werd echter afgekeurd. Nog dieper in blessuretijd, in minuut 90+11, kreeg Talisca rood. Hij sloeg een tegenstander en daar kreeg hij, na een VAR-check, een directe rode kaart voor.

Al-Ettifaq, waar Georginio Wijnaldum en Jordan Henderson de wedstrijd volmaakten, slaagde er in de tweede helft niet in de overtalsituatie uit te buiten. Sterker nog: Ali Hazzari moest ook voortijdig naar de kant voor een trap richting Otávio. Henderson kwam bij dat moment bijzonder goed weg, daar hij Otávio tot tweemaal toe een stevige duw gaf.

Supporters van Al-Ettifaq deden er alles aan om Ronaldo uit zijn concentratie te halen. Zij zongen 'Messi, Messi, Messi' richting de Portugese superster, die het niet kon laten om te reageren. Ronaldo stond aan de zijlijn te wachten, daar er een tweede bal het veld in was gekomen.

Ronaldo lachte eerst nog, maar sloeg daarna meermaals zijn vinger voor zijn mond om de supporters van de bezoekende club tot stilte te manen. Ook sloeg hij zijn arm omlaag, vermoedelijk om de Al-Ettifaq-fans tot kalmte te manen. De beweging leek sterk op het 'calma, calma'-gebaar waar hij bekend om staat.

Een verlenging moest de beslissing brengen en daarin bleek Sadio Mané goud waard, door in minuut 107 raak te schieten. De Senegalees en Ronaldo renden vervolgens richting het uitvak om hun gram te halen. Ronaldo en Mané wezen daarbij naar hun oor en genoten zichtbaar van de stilte in het uitvak. Al-Nassr hield stand en plaatste zich zodoende voor de kwartfinale van de King Cup.