voetbalzone

Cristiano Ronaldo gooit deur naar terugkeer in Europa definitief dicht

Rian Rosendaal18 jul 2023, 06:53
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 06:53
Advertentie

Cristiano Ronaldo sluit een terugkeer op de Europese velden definitief uit. De inmiddels 38-jarige aanvaller van Al-Nassr laat dat maandagavond weten aan de verzamelde media in het Estádio Algarve in het Portugese Faro. Ronaldo verblijft momenteel met zijn Saudische werkgever in Portugal voor een trainingskamp en enkele oefenwedstrijden. Al-Nassr verloor maandagavond overigens met maar liefst 5-0 van Celta de Vigo.

"Ik zal niet terugkeren in het Europese voetbal, die deur is definitief dicht", laat Ronaldo in duidelijke bewoordingen weten vanuit Portugal. "Ik ben nu 38 jaar oud en het voetbal in Europa heeft een hoop kwaliteit ingeleverd. Alleen de Premier League springt er nog bovenuit. Die competitie ligt echt een straatlengte voor op de andere competities in Europa." Ronaldo ziet het ook niet zitten om de competitie in Saudi-Arabië in te ruilen voor de Major League Soccer in de Verenigde Staten.

"Het is honderd procent uitgesloten dat ik nog voor een Europese club zal uitkomen", herhaalt Ronaldo zijn boodschap nog maar eens. "Ik heb de deur geopend naar de Saudische competitie en nu wil bijna iedereen daar spelen." De Portugese vedette doelt daarmee op de komst van enkele grote namen naar Saudi-Arabië zoals Karim Benzema, N'Golo Kanté, Kalidou Koulibaly, Roberto Firmino en Marko Brozovic. "En dat ik naar Saudi-Arabië ben gekomen is cruciaal geweest in de komst van deze spelers. Dat is gewoon een feit."

Sterker dan de Eredivisie
Volgens Ronaldo is het niet de eerste keer dat hij een voortrekkersrol vertolkt. "Toen ik bij Juventus tekende (in 2018, red.) was de Serie A dood en begraven. En door mijn komst kwam die competitie weer tot leven. Overal waar Cristiano komt stijgt de interesse in voetbal." De uitgesproken aanvaller voorziet dan ook mooie dingen voor het Saudische voetbal "Het komende jaar zullen er steeds meer topspelers voor dat land kiezen. En de Saudische competitie zal de Turkse en Nederlandse competitie voorbijstreven."

Ronaldo speelde in Europa voor achtereenvolgens Sporting Portugal, Manchester United, Real Madrid, Juventus en wederom Manchester United. Afgelopen seizoen kwam het tot een breuk met Erik ten Hag, waardoor de aanvaller koos voor een voortijdig vertrek bij the Red Devils. Ronaldo koos in januari voor Al-Nassr, waar hij groots werd onthaald. Het eerste halfjaar leverde geen prijzen op en mede hierdoor werd gespeculeerd over een vertrek van de Portugees. Ronaldo lijkt de Saudische topclub voorlopig trouw te blijven.

Bezig met laden …