voetbalzone

‘Cristiano Ronaldo persoonlijk akkoord met Manchester City’

Rian Rosendaal26 aug 2021, 15:33
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2021, 15:33
Advertentie

AS meldt dat Manchester City en Cristiano Ronaldo het eens zijn over de persoonlijke voorwaarden. In Manchester ligt naar verluidt een contract tot medio 2023 klaar. Jorge Mendes heeft donderdag voor het eerst met de leiding van Juventus gesproken over de toekomst van de Portugees in Turijn. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is er sprake van een 'gespannen situatie' tussen alle betrokken partijen. Het is sowieso duidelijk geworden dat Juventus weigert om Ronaldo een jaar voor afloop van zijn huidige contract gratis te laten vertrekken.

Romano benadrukt donderdag tevens dat Juventus nog geen officieel bod heeft ontvangen van Manchester City. De hoogte van de transfersom voor Ronaldo ligt momenteel tussen de 28 en 30 miljoen euro. Volgens de Italiaanse journalist Romeo Agresti lag het initiatief voor het gesprek met Mendes bij de leiding van Juventus. Onder meer technisch directeur Pavel Nedved was aanwezig bij de bijeenkomst, waarin Mendes dus duidelijk werd gemaakt dat Ronaldo sowieso niet transfervrij de deur zal uitlopen bij La Vecchia Signora. AS meldt dat City geen transfersom wil betalen en Raheem Sterling in de deal wil betrekken.

Diverse Italiaanse media wisten woensdagavond al te melden dat Mendes met een privévliegtuig naar Turijn was gevlogen voor spoedoverleg met Ronaldo zelf en het bestuur van Juventus. De 36-jarige aanvaller is onlangs begonnen aan zijn vierde seizoen als speler van de Italiaanse grootmacht. Sinds Ronaldo zondag op eigen verzoek op de bank werd gezet tegen Udinese (2-2), omdat hij ‘een oplossing op de transfermarkt zoekt’, gonst het van geruchten over een vertrek uit Turijn. Volgens The Independent gaat Ronaldo, wanneer de transfer doorgang vindt, circa 290.000 euro per week verdienen. De Portugees zou al gesproken hebben met City-manager Josep Guardiola over zijn rol in het team.

Maandag voegde Romano daaraan toe dat alleen een Engelse club die deelneemt aan de Champions League tot de opties behoort voor Ronaldo. Een overstap van Ronaldo naar Manchester City zou gezien zijn verleden bij stadsgenoot Manchester United erg gevoelig liggen, maar de Engelsen lijken op dit moment de enige partij met serieuze interesse.

Bezig met laden …