Cristiano Ronaldo schittert met hattrick in Madrileense derby

Daniel Cabot Kerkdijk19 nov 2016, 21:34
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2016, 21:34

Real Madrid heeft zaterdagavond zonder grote problemen drie punten gepakt. Het team van Zinédine Zidane ontdeed zich op relatief makkelijke wijze van Atlético Madrid, dat na twaalf speeldagen al op een achterstand van negen punten staan. De doelpunten in het Vicente Calderón kwamen op naam van Cristiano Ronaldo: 0-3. Real Madrid profiteert ook van de halve misstap van Barcelona tegen Málaga (0-0) en heeft nu vier punten meer dan de regerend landskampioen uit Catalonië.

/

Atlético begon beter aan de krachtmeting, maar de krachten vloeiden weg naarmate de eerste helft vorderde. Real Madrid, onder leiding van een geïnspireerde Isco, speelde een goede eerste helft en was in de elfde minuut dicht bij een treffer. Na een kopbal van Ronaldo kon Jan Oblak ternauwernood redding brengen. De Portugees claimde dat de bal over de lijn was geweest, maar daar wilde de scheidsrechterlijke leiding niet aan.

Ronaldo haalde tien minuten later alsnog zijn gram. De sterspeler van Real Madrid schoot een vrije trap door de muur, waarbij het leer ogenschijnlijk door Raphaël Varane werd aangeraakt, en zag het leer achter Oblak verdwijnen. Het team van Zidane had in de eerste 45 minuten weinig te duchten van Atlético, dat niet in staat was om Keylor Navas te verontrusten en vooral op het middenveld een trage indruk maakte.

/

Atlético zocht in de beginfase van de tweede helft nadrukkelijk naar een gelijkmaker. Een voorzet van Antoine Griezmann vond echter geen enkele Colchonero op zijn weg en een schot van Yannick Ferreira Carrasco ging maar net over het doel van Navas. Ook Real Madrid kreeg kansen op een doelpunt, maar het was uiteindelijk een strafschop die het scorebord in beweging kreeg. Na een charge van Stefan Savic op Ronaldo was het de Portugees zelf die het leer vanaf elf meter achter Oblak schoot.

Voor Atlético was er geen redden meer aan. De inbreng van Ángel Correa en Kevin Gameiro, zes minuten voor de 0-2, was te laat en de thuisploeg kreeg ook nog een derde tegendoelpunt om de oren. Een heerlijke tegenaanval een kwartier voor tijd belandde via Gareth Bale bij Ronaldo, die zijn derde van de avond maakte. De Portugees kreeg enkele minuten voor tijd een publiekswissel.