voetbalzone

Cristiano Ronaldo scoort op Arjen Robben-esque wijze en is grote held Al-Nassr

Mart van Mourik24 okt 2023, 22:20
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

Al-Nassr heeft ook zijn derde wedstrijd in Groep E van de AFC Champions League winnend afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Luis Castro met 4-3 nipt te sterk voor het Qatarese Al-Duhail. Er was een sleutelrol weggelegd voor Cristiano Ronaldo, die tweemaal op fraaie wijze trefzeker was én een assist verzorgde. Na drie duels staat Al-Nassr op negen punten; nummer twee Perseplis (Iran) verzamelde zes punten.

De score werd geopend in de 25ste speelminuut, toen Ronaldo met een fenomenale bal achter het standbeen Anderson Talisca bediende. Laatstgenoemde schoot vervolgens met een diagonale schuiver de 1-0 binnen. De 2-0 kwam op naam van Sadio Mané. De vleugelspits kreeg de bal voor zijn voeten na een voorzet vanaf rechts en gleed van dichtbij binnen.

Na iets meer dan een uur spelen was Ronaldo zelf aan zet. Hij sneed vanaf de rechterkant naar binnen en haalde op Arjen Robben-esque wijze uit: 3-0. Al-Nassr dacht daarmee de wedstrijd beslist te hebben, maar de club uit Saudi-Arabië kwam nog onnodig in de problemen.

Na doelpunten van Ismaeel Mohammad en Ali Almoez bracht Al-Duhail de achterstand binnen vier speelminuten terug tot 3-2, maar uiteindelijk zorgde Ronaldo ruim tien minuten voor tijd voor nieuwe ademruimte.

De 38-jarige Portugees volleerde met links raak na een voorzet op maat van Sultan Al-Ghanam: 4-2. De bezoekers vonden nadien wederom de aansluitingstreffer via Michael Olunga, maar verder dan de 4-3 liet Al-Nassr het niet meer komen.

Bezig met laden …