voetbalzone

Cristiano Ronaldo zet officieel handtekening voor 200 miljoen euro per jaar

Jeroen van Poppel30 dec 2022, 21:19
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2022, 21:19
Advertentie

Cristiano Ronaldo verbindt zijn toekomst voor tweeënhalf jaar aan Al-Nassr, zo bevestigt de Saudi-Arabische club. De 37-jarige superster, die zijn contract liet ontbinden bij Manchester United, zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2025. "Geschiedenis in de maak", schrijft Al-Nassr op Twitter. "Dit is een transfer die niet alleen onze club zal inspireren om nog meer succes te behalen, maar ook onze competitie, ons land en toekomstige generaties, jongens en meisjes zal inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn."

De overstap van Ronaldo naar Saudi-Arabië is allang geen verrassing meer. Marca maakte al tijdens het WK bekend dat de Portugees akkoord was gegaan met een zeer lucratieve overstap naar Al-Nassr, maar handtekeningen waren toen nog niet gezet. De president en technisch directeur van de Saudi-Arabische topclub zijn momenteel in Madrid en hebben Ronaldo definitief vastgelegd. De superster zal spoedig in het vliegtuig stappen en op 1 januari beginnen aan zijn nieuwe voetbalavontuur.

Ronaldo kreeg gedurende zijn carrière vaker de mogelijkheid om in Saudi-Arabië te gaan spelen en heeft zich tijdens het WK laten verleiden door een nieuwe mega-aanbieding. De topspits gaat een duizelingwekkend bedrag van 200 miljoen euro per jaar opstrijken in het Midden-Oosten, zo maakte Marca al tijdens het wereldkampioenschap bekend.

Al-Nassr timmert aan de weg en zou het liefst meer topsterren binnenhalen. Volgens de genoemde Spaanse sportkrant is ook Sergio Ramos in beeld om de overgang te maken. Het contract van de 36-jarige verdediger bij Paris Saint-Germain loopt aankomende zomer af, waardoor de toekomst van de mandekker onzeker is. Het financieel krachtige Al-Nassr zou hem kunnen overtuigen met een flinke tekenbonus. Ronaldo en Ramos speelden negen jaar zeer succesvol samen bij Real Madrid.

Bezig met laden …