Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot

Laatste update:

Dirk Kuijt wacht een spannende week bij Beerschot. De 43-jarige trainer loodste de Belgische tweededivisionist dit seizoen met een kampioenschap naar de Jupiler Pro League, maar zijn aanblijven als eindverantwoordelijke is allesbehalve zeker. Kuijt was maandag te gast in de podcast van zijn zaakwaarnemer Rob Jansen waarin het onderwerp al ter sprake kwam, maar nu geeft ook de Gazet van Antwerpen tekst en uitleg.

Afgelopen maandag begon Jansen in de voetbalpodcast KieftJansenEgmondGijp al over de complexe situatie. De succesvolle ondernemer heeft medelijden met Kuijt. “Bij Beerschot heeft Kuijt de kritiek die hij kreeg om kunnen draaien door het kampioenschap te behalen. Hij stond al op de eerste plaats, maar is wel kampioen geworden. Je moet wel op één blijven staan.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Nu heeft hij wel weer pech bij dat Beerschot”, gaat Jansen verder met zijn verhaal. “Ik spreek die mensen veel. Het zijn hele lieve mensen die begaan zijn met de club, maar de eigenaar zit in Saudi-Arabië, dat is een prins. Die eigenaar is helemaal oké, maar om hem heen zitten mensen die een iets andere mening hebben over Beerschot, dus die hele club is in paniek. Ze weten niet wat ze moeten doen. Er moet geld bij!” Het lijkt daarbij vooral om transfer- en salarisbudget voor de spelersgroep te gaan en niet om de financiële eisen van Kuijt zelf.

Volgens Jansen zorgt het gebrek aan financiële daadkracht voor problemen. “Dirk kan zijn contract niet verlengen, want hij weet niet wat er gaat gebeuren. Ook de directie weet niet wat er gaat gebeuren, want iedereen is aan het wachten op die meneer. De adviseurs om hem heen hebben een andere agenda en wat daarin staat weet niemand. We moeten dus echt afwachten.”

De wens van Kuijt is volgens Jansen wel duidelijk. “Hij wil wel blijven en de directie ook, maar als je geen geld krijgt zit je toch te kijken naar een muur. Voor nu is het in België een weekje of twee wachten wat Saudi-Arabië doet, maar anders kan Dirk op pad naar een andere club. Want dat houdt het verhaal op, maar dat is dan niet zijn keuze.” Kuijt zelf voegt daaraan toe. “Ik zou graag willen blijven, maar ik ben ook geen tovenaar, dus de voorwaarden moeten goed zijn.”

De huidige situatie


Beerschot is voor 75 procent in handen van United World, een holding van de Saudische prins Abdullah bin Mosaad. Minderheidsaandeelhouders Francis Vrancken en Philippe Verellen hebben beiden 12,5 procent in handen.

Laatstgenoemden willen volgens de Gazet van Antwerpen hun akkoord geven over een overname door The Bridge Football Group, een Chinees-Europese groep aangestuurd door de Nederlandse ex-prof Dries Boussatta, die eerder ook FC Den Bosch heeft overgenomen. The Bridge Football Group is bereid om Beerschot voor 11 miljoen euro over te nemen en wil direct 5 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuw jeugd- en oefencomplex.

De Saudische prins Abdullah bin Mosaad bemoeilijkt de situatie echter. United World lijkt minder enthousiast over het overnameproces. “Niemand lijkt te weten hoe de holding van de Saudische prins Abdullah bin Mosaad tegenover een verkoop staat. De Saudi’s hebben nooit uitgeblonken in duidelijke communicatie, maar de voorbije dagen bleef het gewoon oorverdovend stil in Riyadh”, schrijft journalist Koen Frans.

“Interviewaanvragen met United World worden als vanouds op de lange baan geschoven. Maar wat veel erger is: ook de medewerkers en spelers van de club weten van niets”, aldus Frans, die benadrukt dat de toekomst van technisch directeur Gyorgy Cespregi en Kuijt afhangt van de overname. “Een eventuele overname lijkt niet hun eerste bezorgdheid. Ze willen vooral weten met welke middelen er volgend jaar in 1A kan gewerkt worden.”

“Csepregi vertelde in een interview met Gazet van Antwerpen dat hij met een sportief budget van 3 miljoen euro een 1A-waardige kern kan samenstellen. En Dirk Kuyt lijkt zijn toekomst aan die van Csepregi te hebben verbonden. Vertrekt de Hongaar, dan volgt de Nederlander ongetwijfeld ook.”

Aanstaande donderdag komen United Hold, Vrancken en Verellen bij elkaar voor een belangrijke aandeelhoudersvergadering. Volgens Frans moeten er dan knopen doorgehakt worden, daar Csepregi en Kuijt niet langer willen wachten. Ook diverse sterkhouders uit de selectie zouden snakken naar duidelijkheid.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Supporters zijn ook zwaar tegen united world gewoon weg ermee! Wat mij betreft mag Dirk blijven, is hem toch gelukt om kampioen te worden. Al had ik er van te voren een hard hoofd in

Lastige situatie, vooral weer een geldkwestie. Het begint allemaal hetzelfde te klinken hè, een zee aan geld als belofte en weet ik veel hoeveel investeringen. Uiteindelijk is zo'n prins toch terughoudend en kom je er eigenlijk achter dat investeren in een voetbalploeg niet winstgevend is. Dus ja, ben toch benieuwd wat er gaat gebeuren. Voorlopig hoef ik hem niet in de Kuip ofzo te zien. Zijn voetbalvisie is toch een stuk anders dan wat Feyenoord momenteel nastreeft.

Een glorieuze terugkeer naar ADO is in de maak!

Dirk Kuyt mag ook heel dankbaar zijn dat hij daar even kampioen mag worden... Nu staat hij er weer wat beter op, maar zijn carrière als coach leek haast niet te redden natuurlijk. Nu moet hij dus ook geduld op brengen en zich aan zijn contract houden. Als hij bij een club zit met rijke eigenaren dan kan hij daar mooi van mee profiteren qua successen. Rustig aan dus Rob...

1 mei 2024 om 10:38

Want Dirk heeft achterover geleund en iemand anders heeft ze kampioen gemaakt? Toegegeven, ze stonden al op 1, maar het blijft toch lastig om zo'n ploeg als nieuwe trainer te blijven prikkelen en te blijven uitdagen om elke week drie punten te pakken. Uiteindelijk heeft Kuyt dat toch gedaan, mag hij gewoon de credits voor krijgen lijkt mij.

1 mei 2024 om 10:44

Het is voor velen heel moeilijk om Kuyt enige credits te geven, dat blijkt al jarenlang.

1 mei 2024 om 12:47

Nee hoor, bijna niemand vindt het moeilijk om Dirk Credits te geven voor z'n inzet. Verder blijft er ook weinig over

1 mei 2024 om 12:49

Wat verwacht je dan? Dat hij beter is dan Jurgen Klopp? Het is een beginnend trainer, beoordeel hem dan ook zo. Jouw reactie is dus precies wat ik bedoel.

1 mei 2024 om 13:28

Dat is ook wel weer wat te simpel gesteld. Natuurlijk mag je hem best credits geven, maar wel voor de behaalde resultaten. Toch zijn er niet zoveel betere omstandigheden voor een coach om kampioen te worden als je later in het seizoen instapt. Ook dat mag gezegd worden. Of Kuijt nou een goede toekomstige trainer is; geen idee. Hij ging van clubs waar het een puinhoop was ineens nu naar een club waar hij op sportief vlak in een gespreid bedje kwam. Hoe dan ook opent dit weer deuren voor Kuijt. Dat heeft hij wel afgedwongen.

1 mei 2024 om 11:24

Ik snap dat het leuk is om Kuijt te bashen, maar hij mag best wat meer credits krijgen. Hij doet wat volgens velen iedereen moet doen: in de KKD beginnen (ipv op je voetbalcarrière teren en a la cocu en de boer direct bij een topclub). Dat hij bij ADO niet presteerde is niet gek, want die club is hartstikke rot van binnen en Kuijt moet het nog leren. Daarna is een kampioenschap in de Belgische 2e divisie (met hulp van de vorige coach) ook helemaal niet zo gek. Kan best een carrière worden wanneer hij logische stappen blijft nemen. Het enige wat hij tegen heeft is zijn strakgetrokken gezicht en zijn sociaal wenselijke praatjes, maar dat zegt niets over traineracapaciteiten

1 mei 2024 om 11:35

Ben het behoorlijk met je eens wat dat betreft. Ook over z'n periode in de jeugd bij Feyenoord wordt vaak redelijk slecht gesproken, maar hij heeft het eigenlijk juist vrij behoorlijk gedaan - ook diverse spelers zijn altijd lovend over 'm geweest als trainer.

1 mei 2024 om 11:47

Ging het onder Advocaat niet een stuk beter toen hij het stokje over nam van Kuijt?

1 mei 2024 om 11:57

Ja, dus? Er zit 50 jaar ervaring tussen Kuijt en Advocaat. Kuijt moet als beginner nog veel leren, maar dat is logisch toch?

Ajax, sla je slag! Je kan bezig blijven met Potter, maar Kuijt zal vast iets goedkoper zijn. Daarbij heeft hij een duidelijke voetbalvisie en is hij ontzettend down-to-earth gebleven. Veel eerlijker dan Dirk ga je ze niet vinden. Goed, het ontbreekt hem aan een stukje 'Ajax-DNA', maar dat compenseert hij weer met de Katwijkse bluf waar hij mee geboren is.

1 mei 2024 om 10:51

Laat hem dan mooi bij feyenoord trainer worden. Wilde hij altijd zo graag en de supporters ook toch? Win win voor feyenoord

1 mei 2024 om 11:07

Geen enkele Feyenoord supporter wil dat Jeffrey.

1 mei 2024 om 11:10

Supporters niet hoor. Wat ik hierboven al probeer te schetsen, de voetbalvisie die zo geprezen wordt door Backcorner vind ik meevallen. Er is geen enkele intentie om vanuit balbezit, hoge pressie, etc. Te voetballen. Ik verwacht ook niet dat Kuyt dit door kan zetten. Er moet een trainer komen die echt alle aspecten van Feyenoord in stand probeert te houden en met de hele club bezig is. Ik verwacht dat Kuyt daar geen balans in kan vinden, in ieder geval nu nog niet.

1 mei 2024 om 11:08

Laten we inderdaad hopen dat deze kampioenenmaker naar Feyenoord vertrekt.

1 mei 2024 om 11:11

Daar gaat het sowieso wel minder worden lijkt mij, reboundjaar is er sowieso vrij vaak.
En zoveel geld is er ook weer niet.
Zal wel makkie voor psv worden as seizoen

1 mei 2024 om 11:20

Backcorner: uh.. nee.

1 mei 2024 om 11:43

Dat Ajax DNA is de afgelopen jaren niet heel succesvol gebleken.

1 mei 2024 om 12:08

Ik hoop dat je sarcastisch bent anders zou ik weer back in de corner gaan.
Waardeloze trainer, hebben we gezien bij Ado.

Alleen maar smoesjes na elke wedstrijd. Niet kampioen worden met Beerschot was ook moeilijker dan wel kampioen worden dus die euforie slaat helemaal nergens op.

Als Feyenoord hem wilt hebben denk in dat het zelfde scenario volgt wat er met Ajax is gebeurd.

1 mei 2024 om 12:28

Het enige waar Katwijkers mee geboren kunnen worden is de Katwijkse ziekte. Deze man heeft verder toch niets te zoeken bij Ajax? Met Beerschot het kampioenschap behalen is knap maar hij heeft verder nergens lang kunnen aarden als trainer. Er is nog niets gepresteerd over een langere termijn.

1 mei 2024 om 13:53

“Veel eerlijker dan Kuyt ga je ze niet vinden”
Iemand die vreemd gaat terwijl hij getrouwd is en kinderen heeft, en daarnaast heel zijn gezicht verbouwd heeft zou ik niet per se eerlijk noemen lmao

1 mei 2024 om 20:28

Vreemdgaan vind ik ook niet eerlijk te noemen. Maar wat heeft je gezicht laten verbouwen met eerlijkheid te maken?

Tja, het is de tweede of derde grootste club zal ik zeggen van de United group (sheffield is de grootste en misschien debatable tussen Chateauroux in de derde competitie van Frankrijk). Desnoods geef je ze een budget van 5 miljoen om spelers te halen, wat veel is voor promovendus in Belgie en laat je ondertussen wat jeugdspelers van Sheffield overvliegen naar Antwerpen om zo een doorstroom aan jeugd te hebben die dan op een goed niveau spelen. Sheffield heeft namelijk wel een goede jeugdopleiding: Calvert-Lewin, Ramsdale, Maguire, Walker, Brooks, en Ndiaye zijn allemaal (deels) van de Sheffield academy. Wordt toch allemaal gedoogd in de voetbalwereld en is beter voor Sheffield om zo hun spelers nog beter te maken.

Het is voor Kuijt echt belangrijk om toch echt nog 2-3 jaar bij Beerschot te blijven en niet in een ingewikkelde degradatie strijd te gaan raken. Nu kan hij baggage op doen en later een stap maken naar de subtop in Belgie en daarna wie weet toch zijn droom laten uitkomen bij Feyenoord?

Uiteindelijk, moet hij toch zelf creatief zijn met spelers zoeken en beter maken wil hij echt gaan slagen als trainer.

Ook al is er niet veel duidelijkheid, hij kan toch gewoon blijven? of zie ik dat nu verkeerd?

1 mei 2024 om 13:13

Promotie met de huidige selectie was toch wel een verrassing te noemen. Dus als er dan geen versterking bij komt, wat dus zou kunnen, dan wordt het een heel moeilijke opdracht.

1 mei 2024 om 14:23

Tja dat kan, dus uit jouw woorden maak ik op dat dirk zijn eigen carriere belangrijker vindt dan met de club mee de uitdaging aan gaan, je bent toch trainer zoek die pareltjes en maak ze beter, niet alle clubs hebben oneindig veel geld, en Liverpool bijv staat ook niet te springen om dirkie als trainer aan te nemen. hij moet gewoon onder ogen zien dat dit zijn niveau is, en dat hij nog veel te bewijzen heeft, maar past wel bij de persoon dirk, alleen dan heb ik meer respect voor een vd Brom

2 mei 2024 om 14:00

Uitdagingen moeten realistisch zijn. Als hij nu aan een onmogelijke opdracht begint en dan logischerwijs terug degradeert dan is het weer een heel slechte trainer en dergelijke.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren